Δευτέρα, 19 Απριλίου

“Ηλιόλουστη” η παρέλαση στη Λιβαδειά-μηνύματα ενότητας αλλά και κριτική (φωτο)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ανοιξιάτικο καιρό πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά η μαθητική παρέλαση. Παρουσία  του Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης και υποψηφίου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρη Αναγνωστάκη, εκπροσώπων των περιφερειακών και τοπικών αρχών καθώς και πλήθους κόσμου οι μαθητές τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ, της 28ης Οκτωβρίου.

Στα μηνύματα κυριάρχησαν η καταδίκη του φασισμού και  οι ευχές για ομοψυχία και συνεργασία, αλά και η κριτική προς την κυβέρνηση από τους εκπροσώπους της ΝΔ.

“Σήμερα είναι ημέρα τιμής και σεβασμού σε όσους έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους τη ζωή. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και να διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε αντάξιοι συνεχιστές της ιστορίας τους.Παράλληλα να στείλουμε κι ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα ξέρει να μάχεται και να κερδίζει , να δίνει τον αγώνα τον καλό και να έχει καλό αποτέλεσμα. Οι Έλληνες ενωτικά όσο ποτέ άλλοτε δίνουν απάντηση σε όσους τους είχαν ξεγραμμένους” τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Αναγνωστάκης.   Ταυτόχρονα επισήμανε ότι “η χώρα περνάει σε μία νέα ιστορική περίοδο, τη μεταμνημονιακή και πρέπει να επουλώσουμε πληγές και να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη.”

Τα βέλη του στην κυβέρνηση έστρεψε ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας λέγοντας ότι “με ευθύνη των κυβερνώντων τα εθνικά θέματα έχουν περιπλακεί και έχουν υποχρέωση να αφήσουν προχειρότητα, ανευθυνότητα και ερασιτεχνισμούς που τα χειρίζονται, να καταλάβουν ότι άλλο η κομματική και άλλο η εθνική πολιτική”.

“Περάσαμε τα δύσκολα, έρχονται καλύτερες μέρες, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αγώνες για την ελευθερία” δήλωσε η δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά τόνισε ότι “η σημερινή γιορτή σηματοδοτεί τους αγώνες των λαών ενάντια σε φασιστικά γεγονότα και το μήνυμα σήμερα είναι επίκαιρο”.

“Η άρνηση σε κάθε μορφής υποδούλωση και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ιστορικό χρέος” δήλωσε το μέλος της Ν.Ε Βοιωτίας της ΝΔ, Ασπασία Σίμου. 

“Οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να εργαστούμε  ενωμένοι για να διασφαλίσουμε τα δίκαια της πατρίδας” τόνισε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Γιώργος Χρυσικός.

Για ξεπούλημα της πατρίδας από την κυβέρνηση έκανε λόγο ο πολιτευτής της ΝΔ, Γιάννη Καράμπελας.

Η παρέλαση ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακή και οι μαθητές καταχειροκροτήθηκαν. Άνοιξε και έκλεισε με την φιλαρμονική του Δήμου, ενώ από τα Δημοτικά σχολεία πρώτο παρέλασε το Ειδικό σχολείο.

Ξεχωριστή ήταν η εμφάνιση του Μουσικού Σχολείου  Λιβαδειάς, που λειτουργεί φέτος για πρώτη χρονιά στην Τ.Κ Αγίου Γεωργίου καθώς και των μαθητών του Ειδικού Εργαστηριακού Κέντρου της Χαιρώνειας.

 

 

 

Share.

Leave A Reply