Δευτέρα, 19 Απριλίου

Καταγγέλλουν αντιδήμαρχο για εξύβριση

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για υβριστική συμπεριφορά,  σε βάρος εργαζόμενου, κατήγγειλε τον  αντιδήμαρχο Λεβαδέων Γιώργο Κωτσαδάμ,  ο Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς .

Συγκεκριμένα καταγγέλλει  ότι:

“Μετά από επιστολή που έλαβε και στη συνέχεια  αναλυτικής ενημέρωσης που ζήτησε, ο Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την συμπεριφορά του αντιδημάρχου κ. Κωτσαδάμ με θύμα εργαζόμενο από πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ , στο Δήμο Λεβαδέων. Ο συνάδελφος υπήρξε θύμα αναίτιας φραστικής υβριστικής επίθεσης , που άγγιξε τα όρια του ρατσισμού . Ενημερώνουμε τον εν λόγω αντιδήμαρχο ότι οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων αυτών δεν είναι…ΑΜΕΑ όπως προσβλητικά αναφέρθηκε εναντίον τους δημόσια!  Οι εργαζόμενοι με τις – άθλιες – μορφές ελαστικής εργασίας , τις οποίες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε να καταργηθούν – δεν είναι ….”παιδιά ενός κατώτερου θεού” .  Συνεχίζουμε να απαιτούμε εργασία πλήρους απασχόλησης και με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους και κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας .

Επιπλέον , όπως μας καταγγέλθηκε από τον ίδιο τον παθόντα ΔΕΝ του έχουν χορηγηθεί ακόμα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας , όπως από το νόμο προβλέπεται!

Επίσης μέσα από την επιστολή ( την οποία έχει κοινοποιήσει και στην κ. δήμαρχο Λεβαδέων ) , προκύπτει ότι υπάρχει εκμετάλλευση του εργαζομένου σε σχέση με το ωράριο εργασίας του , καθώς υποχρεωνόταν να δουλεύει πολλές φορές και εκτός του προκαθορισμένου από το νόμο ωραρίου!!”

Ο Σύλλογος βάζει στο στόχαστρο και τη δήμαρχο Γιώτα Πούλου κατηγορώντας την για συγκάλυψη:

“Μετά από όλα αυτά , θα αναμέναμε από την κ. Δήμαρχο Λεβαδέων να λειτουργήσει άμεσα και να καταδικάσει απερίφραστα τη συμπεριφορά του κ. Αντιδημάρχου ( κατ’ ελάχιστο ) που αυτή έχει ορίσει και να προβεί στις δέουσες ενέργειες που εκτιμά. Εκτός αν συμφωνεί με τη συμπεριφορά του και εξακολουθεί να απολάβει της εμπιστοσύνης της…. Αντί αυτού , κάλεσε τον εργαζόμενο στο γραφείο της και αφού τον άκουσε με….κατανόηση (!) , του εξέφρασε το παράπονό της γιατί  δεν πήγε  σε αυτή μόνο για να της αναφέρει το ζήτημα!!

Το πρόβλημα της κ. Δημάρχου όπως φαίνεται ήταν να μην ενημερωθεί ο Σύλλογος εργαζομένων και να «κουκουλωθεί» το πρόβλημα. Δυστυχώς όμως για όσους ονειρεύονται τέτοιες τακτικές , οι εργαζόμενοι έχουν και αντίληψη και εμπιστοσύνη  στο Σύλλογό μας και θα προσπαθούμε  μέχρι τέλους να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους αυτής , που έχει κατακτηθεί με κόπο , συνέπεια και αγώνα!

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς ,  συνεπής στη στάση του να προστατεύει όλους τους εργαζομένους και να αγωνίζεται για κυριαρχικά εργασιακά δικαιώματα, καταγγέλλει τη συμπεριφορά του αντιδημάρχου κ. Κωτσαδάμ απέναντι στον συνάδελφο εργαζόμενο , καταγγέλλει την απραγία και την προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της Δημάρχου κ. Πούλου , καταγγέλλει  μη χορήγηση των Μ.Α.Π. στον εργαζόμενο και ζητά από κάθε αρμόδια υπηρεσία ( ΟΑΕΔ , ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ , ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ) , να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο προς την κατεύθυνση της απόδοσης ευθυνών όπου και αν υπάρχουν , όσο και προς την κατεύθυνση της τήρησης του νόμου και της προστασίας των εργαζομένων.”

Η καταγγελία ανακοινώθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγείροντας ερωτηματικά για το τι ακριβώς συνέβη.

Η Δήμαρχος,  απάντησε μέσω επιστολής, που είχε στα χέρια της, από τον εργαζόμενο ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει παράπονα και ότι υπήρξε εκμετάλλευση από την πλευρά του Συλλόγου.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μπούρας, διάβασε κι αυτός προγενέστερη επιστολή του εργαζόμενου για τις συνθήκες εργασίας του.

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος παραδέχθηκε ότι όξυνε τη φωνή του, χωρίς εξύβριση, επικαλέστηκε τη μαρτυρία πέντε ατόμων και τόνισε ότι  δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις με τον εργαζόμενο. Σημείωσε δε ότι επιφυλάσσεται για κάθε νομική ενέργεια εφόσον συνεχίσει να θίγεται.

Το όλο θέμα προκάλεσε την παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νώντα Κοτσικώνα που έκανε λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά και μεθόδευση κουκουλώματος της υπόθεσης.

Με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα η δήμαρχος έριξε ευθύνες στο Σύλλογο ότι μεροληπτεί και δεν παρεμβαίνει σε θέματα όπως το να οδηγεί εργαζόμενος όχημα του Δήμου υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το γεγονός συνέβη πρόσφατα και ήδη διενεργείται ΕΔΕ.

 

Share.

Leave A Reply