Κυριακή, 24 Ιανουαρίου

Καταργούν τη ΔΕΠΟΔΑΛ με ΦΕΚ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τριγμούς αναμένεται να προκαλέσει η κατάργηση της διαδημοτικής επιχείρησης διαχείρισης των απορριμμάτων του Δ. Λεβαδέων (ΔΕΠΟΔΑΛ).

Με ΦΕΚ, που εκδόθηκε στις 29 Οκτωβρίου, ως μοναδικός φορέας διαχείρισης απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα ορίζεται ο ΦΟΔΣΑ Α.Ε καθώς, σύμφωνα με το ΦΕΚ, είναι ο μόνος που πληροί τις προϋποθέσεις αδειοδότησης τις οποίες προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Στη ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε συμμετέχουν, εκτός από το Δήμο Λεβαδέων και οι Δήμοι Ορχομενού και Διστόμου- Αράχωβας- Αντίκυρας.

Με τη συγχώνευση η κινητή και ακίνητη περιουσία της ΔΕΠΟΔΑΛ θα περιέλθει στο ΦΟΔΣΑ  μέσω  μεταγενέστερης απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και εφόσον έχει προηγηθεί η καταγραφή των περιουσιακών της στοιχείων από ειδική επιτροπή.

Διάχυτη είναι η αίσθηση ότι πρόκειται περί “στημένης απόφασης” ενώ προκαλεί σημαντικά ερωτηματικά το γεγονός ότι δεν υπήρξε ενημέρωση του Δήμου για τις βελτιώσεις αναβάθμισης που θα πρέπει να γίνουν ώστε να πληρούνται οι διαδικασίες αδειοδότησης.

Η συγκεκριμένη απόφαση  φαίνεται να λύνει και τα χέρια της σημερινής δημοτικής αρχής καθώς και προεκλογικά ο δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας είχε ταχθεί υπέρ της ένταξης της ΔΕΠΟΔΑΛ στον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ.

Σημειώνεται ότι ομόφωνα το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο Λεβαδέων είχε αποφασίσει να μην ενταχθεί στο ΦΟΔΣΑ κρίνοντας ασύμφορη για τους δημότες αυτή την επιλογή.

 

Share.

Leave A Reply