Για ήπια κατάρρευση των δύο πρώτων διαστρωμάτων του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, έκανε λόγο ο δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη γνωστοποίηση του γεγονότος.
Σημείωσε ότι η κατάρρευση προκλήθηκε από τη σεισμική δόνηση των 3,6 ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ της περασμένης Τρίτης (20/12), στον Παρνασσό.
Ο δήμαρχος απέκλεισε το ενδεχόμενο περιβαλλοντικής ρύπανσης, καθώς, όπως είπε, δεν πρόκειται για πλήρη κατάρρευση αλλά υποχώρηση 5-6 μέτρων των διαστρωμάτων, προς τα κάτω.
Όσον αφορά τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν ο κ. Ταγκαλέγκας και οι δήμαρχοι Βούλα Καράλη και Γιάννης Σταθάς, οι δήμοι των οποίων συμμετέχουν στη ΔΕΠΟΔΑΛ, συμφώνησαν στα κάτωθι:
-στη διενέργεια μελέτης στατικότητας από ειδικούς
-στη συνεννόηση με τον περιφερειακό φορέα του ΦΟΔΣΑ για την εναπόθεση των απορριμμάτων σε άλλους ΧΥΤΑ, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο και
-στη σύγκλιση έκτακτου Δ.Σ της ΔΕΠΟΔΑΛ και ενημέρωση των δημοτικών συμβουλίων
Εντός της ημέρας θα υπάρξει επαφή και με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, από τον οποίο θα ζητηθεί έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ του περιφερειακού φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, για το ενδεχόμενο συνδρομής του.
Σύμφωνα με τον κ. Ταγκαλέγκα για τις επόμενες 10-15 ημέρες, η εναπόθεση των απορριμμάτων θα γίνεται στο ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς χωρίς τη διαδικασία συμπύκνωσης.