Πέμπτη, 15 Απριλίου

Κατήγγειλαν ολιγωρία και αποχώρησαν από το Δ.Σ Θηβαίων οι σύμβουλοι του Α.Ρ.Κ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ανακοίνωση τους οι δημοτικοί σύμβουλοι του Α.Ρ.Κ. Τραμπάκουλος Ηλίας και Σωτήρχος Βασίλης εξηγούν τους λόγους αποχώρησης τους από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Θηβαίων.

Όπως αναφέρουν αποχώρησαν σε “ένδειξη διαμαρτυρίας και αγανάκτησης  για τη μη προώθηση λύσης στο θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά της περιοχής”.

Υποστήριξαν ότι αν και “καθημερινά και ένα νέο  περιστατικό προστίθεται στον μακρύ κατάλογο  των παραβάσεων, αντί να επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εξεύρεση χώρου μετεγκατάστασης ο δήμαρχος της πόλης ολιγωρεί και παραπέμπει το θέμα στο … μέλλον”.

“Θεωρώντας ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την πόλη και τον δήμο συμμετείχαμε- μέχρι τώρα- σε όλες τις συνεδριάσεις της  σχετικής διαπαραταξιακής επιτροπής  αλλά και σε επίσκεψη και συναντήσεις με την αρμόδια υπουργό και την γενική γραμματέα των Ρομά.  Έχουμε εξουσιοδοτήσει, εν λευκώ, τον κ. Νικολάου δηλώνοντάς του ότι θα αποδεχτούμε όποιο οικόπεδο επιλέξει προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες αρκεί να τηρεί τα ελάχιστα που προβλέπονται από την νομοθεσία” τονίζουν χαρακτηριστικά οι δύο σύμβουλοι.

Καταλήγοντας σημειώνουν ότι  δεν θα ξανασυμμετάσχουν σε συνεδριάσεις επιτροπών, καταγγέλλοντας την “παρελκυστική τακτική του δημάρχου που έχει ως στόχο  τη μη επίλυση  του προβλήματος”.

 

Share.

Leave A Reply