Τρίτη, 13 Απριλίου

“Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ” το μήνυμα της συγκέντρωσης στη Λάρυμνα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ” είναι το μήνυμα που έστειλαν οι απεργοί της ΛΑΡΚΟ στη χθεσινή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε  έξω από το εργοστάσιο στη Λάρυμνα.

Σύμφωνα με το ψήφισμα των απεργών “η απεργιακή συγκέντρωση καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης να προχωρήσει στο σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και στην απόλυση των εργαζομένων. Η κυβέρνηση, χωρίς καμία διασφάλιση για τον παραγωγικό της χαρακτήρα, τη συνέχιση της λειτουργίας της, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, περπατά στην εκποίηση της”.

“Ογδόντα νεκροί εργαζόμενοι στις βάρδιες, εκατοντάδες άλλοι από επαγγελματικές ασθένειες, εκατοντάδες ακόμη σακατεμένοι από εργατικά ατυχήματα και όσοι δούλεψαν και δουλεύουν σε αυτόν εδώ τον τόπο, με το αίμα και τον ιδρώτα μας έχουμε δημιουργήσει και κρατήσει τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή μέχρι σήμερα” αναφέρεται στο ψήφισμα.

Οι απεργοί διεκδικούν:

 • “Με ευθύνη της κυβέρνησης, να μη σταματήσει η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό της ώρας.
 • Να σταματήσει η εκποίηση έτσι ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας μεταλλείων και εργοστασίου.
 • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα “μόνιμων” και εργαζομένων των εργολαβιών.
 • Η ΛΑΡΚΟ, με ευθύνη του κράτους, να αναπτυχθεί σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει. Να αναπτυχθεί με βάση τις προτάσεις των εργαζομένων που έχουν κατατεθεί επίσημα στη Βουλή των Ελλήνων και κοινοποιηθεί στον ελληνικό λαό”.
 • Οι απεργοί δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ.
  “Δεν δεχόμαστε ούτε μία απόλυση. Δεν χαρίζουμε τίποτα από τα δικαιώματα μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ευημερία των εργαζομένων, των τοπικών κοινωνιών, την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας προς όφελός του ελληνικού λαού”.

  “Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να αφουγκραστεί την αγωνία των χιλιάδων οικογενειών που ζουν από τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και να σταματήσει το έγκλημα” καταλήγει το ψήφισμα.

  Στη συγκέντρωση και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

  “Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια διάλυσης της ΛΑΡΚΟ, διάλυσης ολόκληρης της περιοχής. Είμαστε σήμερα εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, στις οικογένειές τους, στους κατοίκους της περιοχής, που θα πληρώσουν βαρύ τίμημα εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής και των επιλογών και της σημερινής κυβέρνησης κι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων”, δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην απεργιακή συγκέντρωση.

  “Δεν τα παρατάμε, προχωράμε, συνεχίζουμε”, πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

 •  

 • Στην απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα, παραβρέθηκε και πολυμελής αντιπροσωπεία της “Στερεά Υπεροχής”, με επικεφαλής το Δημήτρη Αναγνωστάκη.

  “Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, μετά και τη νέα τροπολογία που εισήχθη στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

  Το τελευταίο, από την πλευρά του, θεωρεί μονόδρομο την πώληση της ΛΑΡΚΟ, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απόλυση και στην ανεργία.

  Η περιφερειακή παράταξη, μέσω της αντιπροσωπείας της, εξέφρασε την αλληλεγγύη της, στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση,

  στον αγώνα για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ,  τη διασφάλιση του παραγωγικού της χαρακτήρα, την ενιαία λειτουργία μεταλλείων και εργοστασίου και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

  Η “Στερεά Υπεροχής” θα συνεχίσει να στηρίζει, με όλες της τις δυνάμεις, τον αγώνα των εργαζόμενων για την προστασία της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας.

  Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ θα είναι πλήγμα τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για όλη τη χώρα. Επομένως, ο αγώνας τους είναι και αγώνας των τοπικών κοινωνιών, είναι αγώνας όλων μας.”

Share.

Comments are closed.