Η βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Γιώτα Πούλου, στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη δημόσια περιουσία στις παραθαλάσσιες περιοχές, αναφέρθηκα καταρχάς στη συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, καθώς και στη μαύρη επέτειο του εγκλήματος στα Τέμπη.
Αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, “την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα κρίσιμων δημόσιων αγαθών, όπως είναι και ο αιγιαλός και η διαχείρισή του”.
Τόνισε ότι με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση, δίνει «πράσινο φως» για δόμηση κυριολεκτικά πάνω στο κύμα…
“Επίσης, συνεχίζει τον συγκεντρωτισμό, σε βάρος της αποκέντρωσης και της Αυτοδιοίκησης. Παραβιάζει το Σύνταγμα και προκαλεί την αντίδραση της ΚΕΔΕ, αφού υφαρπάζει από τους Δήμους την αρμοδιότητα παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, καθώς και τα σχετικά έσοδα. Ταυτόχρονα δεν παραλείπει να επιβαρύνει τους υποστελεχωμένους Δήμους με διοικητικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες, χωρίς να τους
ενισχύει με το απαραίτητο προσωπικό”.