Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου

Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για 14 μέρες λόγω κορονοϊού

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων –από βρεφονηπιακούς σταθμούς έως πανεπιστήμια– για τις επόμενες 14 ημέρες προχώρησε η κυβέρνηση, στην προσπάθεια πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού. Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο, Τετάρτη και θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο, όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας, είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα. Ο ίδιος είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη, σημειώνοντας ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα θα ανακοινώσει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ανακοίνωση πέντε νέων κρουσμάτων κορονοϊού προχώρησε το πρωί της Τρίτης το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας σε 89 τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τα πέντε νέα κρούσματα, οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο. Κατά την ίδια ενημέρωση επιβαρύνθηκε σημαντικά η κατάσταση της υγείας του 66χρονου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου και η κατάστασή του κρίνεται πλέον κρίσιμη.

Share.

Leave A Reply