Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου

Κλείνουν τα ΕΛΤΑ σε Άσπρα Σπίτια και Αράχωβα-ερώτηση Μουλκιώτη στη Βουλή

Pinterest LinkedIn Tumblr +

SOS εκπέμπει ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στη Βοιωτία με ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Κάνει λόγο για γενικότερη υποβάθμιση της λειτουργίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων με επακόλουθο την αδυναμία εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι “η απόφαση της διοίκησης να απομακρύνει χωρίς προγραμματισμό από τον Οργανισμό 1500 περίπου εργαζόμενους, που έδιναν προσωρινά λύση στη σοβαρή έλλειψη των απαραίτητων μόνιμων υπαλλήλων, έχει καταστήσει τα ΕΛΤΑ, τόσο στη Βοιωτία όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, ανήμπορα να ανταποκριθούν στον ρόλο τους και στις συμβατικές τους υποχρεώσεις, στερώντας πολύτιμες υπηρεσίες από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις”.

Ειδικότερα, για τη Βοιωτία, αναφέρει ότι “η πλήρης κατάρρευση της λειτουργίας των ΕΛΤΑ θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις σε βασικές ανάγκες εξυπηρέτησης των τοπικών κοινωνιών. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι σε ολόκληρο τον Δήμο Διστόμου εργάζονται σήμερα μόλις 3 υπάλληλοι, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν τρία καταστήματα και να πραγματοποιούν και τη διανομή της αλληλογραφίας σε πολλές χιλιάδες πολίτες και πολλές επιχειρήσεις”

Επίσης, αναφέρει ότι υπάρχουν πληροφορίες για την έναρξη διαδικασιών προκειμένου να κλείσουν άμεσα τα δύο από τα τρία καταστήματα σε Αράχωβα και Άσπρα Σπίτια και να ανατεθεί το έργο σε ιδιώτες.

Ο κ. Μουλκιώτης  ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την εξασφάλιση συνέχισης λειτουργίας των καταστημάτων ΕΛΤΑ Άσπρων Σπιτιών και Αράχωβας και την άμεση επίλυση των ευρύτερων προβλημάτων ώστε όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και όλης της Βοιωτίας να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που δικαιούνται και αξίζουν.

Τέλος, ερωτά τον Υπουργό “ποιο είναι το όραμα της Κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ και ποιους βασικούς άξονες περιλαμβάνει το σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης που έχει δεσμευτεί να καταρτίσει, πότε θα παρουσιαστεί και με τι χρονοδιάγραμμα θα εφαρμοστεί αλλά και ποιο είναι το ύψος της χρηματοδότησης που θα διαθέσει για την εφαρμογή του σχεδίου”.

Share.

Leave A Reply