Πέμπτη, 15 Απριλίου

Κλειστά όλα τα σχολεία της Βοιωτίας την Τρίτη 8 Ιανουαρίου

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ύστερα από έκτακτη σύσκεψη, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, αποφασίστηκε, τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, να παραμείνουν κλειστά, αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας.Ήδη όλοι οι δήμοι προχώρησαν σε σχετικές ανακοινώσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος, Γιώργος Αναστασίου, οι δήμαρχοι Λιβαδειάς,Θήβας, Διστόμο υ- Αράχωβας -Αντίκυρας, Αλιάρτου, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της  Πολιτικής Προστασίας όλων των Δήμων, ο Υποδ/ντής της Αστυνομικής Δ/νσης, Ηλίας  Μπακούμης, ο Επιπυραγός  Πυροσβεστικής Αριστείδςη Μάχας καθώς και η  Πολιτική Προστασία της Π.Ε . Βοιωτίας.

Αποφασίστηκε ο συντονισμός των δράσεων και των ενεργειών που θα πραγματοποιηθεί με την έλευση  του νέου κύματος κακοκαιρίας, το οποίο  ήδη έχει ξεκινήσει στο νομό μας από τα νοτιοανατολικά.

Έγινε διαχείριση των μηχανημάτων του κάθε Δήμου ξεχωριστά καθώς και της  Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας τα οποία θα είναι ανεπτυγμένα σε σχηματισμούς σε  όλα τα στρατηγικά σημεία του Νομού.

Συζητήθηκαν ενέργειες σε περίπτωση κρίσης και βεβαίως οι διαδικασίες συντονισμού Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας διαθέτει στόλο 60 περίπου μηχανημάτων διαφόρων τύπων και έχει επάρκεια αλατιού περίπου τους  800 τόνους .

«Είμαστε έτοιμοι,  βεβαίως  υπάρχει κόπωση των υπαλλήλων και των χειριστών μας αλλά θα παραμείνουμε έτσι όπως έχουμε αποφασίσει στο σχεδιασμό μας, σε επιφυλακή.

Θα επιχειρήσουμε διατηρώντας ανοιχτό το κεντρικό επαρχιακό οδικό δίκτυο:

Αράχωβα – Λιβαδειά

Λιβαδειά – Ορχομενός – Κάστρο

Λιβαδειά – Αλίαρτος – Θήβα

Θήβα – Ριτσώνα

Θήβα – Στρατόπεδο – όρια Νομού προς Αττική

Θίσβη – Κανάβαρι

Τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς – Θήβας

Όπως και σε  όλα τα δίκτυα των περιοχών ευθύνης μας

Παρακαλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους και βεβαίως να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες  τις  οποίες θα χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις εντολές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ευχαριστώ την Αστυνομία και την Πυροσβεστική καθώς  επίσης και όλους τους πολίτες για τη συνεργασία τους», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.

Share.

Leave A Reply