Τετάρτη, 14 Απριλίου

Κλειστά τα κοιμητήρια τη Μ. Παρασκευή-αναστολή λαϊκών αγορών σε Ορχομενό και Αλίαρτο

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας είναι 25, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στα 2.170.

Όπως επίσης ανέφερε καταγράφηκαν δυο ακόμα θάνατοι από τον ιό, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 101.

76 είναι οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 27 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ

Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα – Κλειστά τα κοιμητήρια τη Μ. Παρασκευή

Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα, την πιο κρίσιμη της προσπάθειας μας, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατέστησε σαφές πως οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και «αν θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας». Σε αυτό το πλαίσιο, συνέστησε σύνεση και αποφασιστικότητα τα επόμενα 24ωρα και προέτρεψε «να μην αφήσουμε την ανυπομονησία να μας θερίσει ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα».

Επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. «Ούτε στους συγγενείς θα πάμε ούτε θα μαζευτεί όλη η γειτονιά σε ταράτσες, σε πυλωτές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» σημείωσε περαιτέρω.

Επίσης, ενημέρωσε ότι τη Μεγάλη Παρασκευή τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που προβλέπονται να είναι ανοικτά, τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι ανοικτά από τη μία μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα.

Ακόμα ανακοίνωσε πως λόγω μη τήρησης των μέτρων, αναστέλλεται η λειτουργία τριών λαϊκών αγορών στη χώρα,

στον Πειραιά, στο δήμο Ορχομενού και στο δήμο Αλιάρτου- Θεσπιέων.

Share.

Comments are closed.