Πέμπτη, 6 Μαΐου

Κοντά σε συμφωνία ΔΕΗ-ΛΑΡΚΟ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά από συζητήσεις ανάμεσα στις διοικήσεις της ΔΕΗ και της ΛΑΡΚΟ, που διήρκεσαν πάνω από 3,5 ώρες, έγινε γνωστό ότι «οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία», χωρίς όμως να υπογραφεί κάποιο δεσμευτικό κείμενο και χωρίς να έχει οριστεί νέα συνάντηση. Τα συσσωρευμένα χρέη τής υπό δημόσιο έλεγχο εταιρείας νικελίου προς τη ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει τα 280 εκατ. ευρώ και αυξάνονται κατά 5 εκατ. ευρώ τον μήνα.

Η ΔΕΗ για να συνεχίσει την παροχή ενέργειας έχει ζητήσει από τη ΛΑΡΚΟ να αποπληρώνει τις νέες οφειλές και να εξοφλεί σταδιακά τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί μετά τον Απρίλιο του 2017, οπότε είχε γίνει διακανονισμός για τις οφειλές που δεν τηρήθηκε από την εταιρεία. Επιμένει στη μείωση της κατανάλωσης, ώστε να μπορεί η ΛΑΡΚΟ να καλύπτει τις νέες υποχρεώσεις της, αίτημα που συνδέεται με τον περιορισμό της παραγωγής και εμμέσως του μισθολογικού κόστους.

Καθοριστικός παράγοντας για τη διευθέτηση των ανεξόφλητων λογαριασμών προς τη ΔΕΗ είναι η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, που αναμένεται να εκδοθεί στις 24 Ιανουαρίου και να περιλαμβάνει πρόστιμο για καθυστέρηση στην ανάκτηση κρατικών επιδοτήσεων ύψους 135 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί στη ΛΑΡΚΟ κατά την περίοδο 2008-2011.

Share.

Leave A Reply