Σάββατο, 8 Μαΐου

Λαμπρή η μαθητική παρέλαση στη Λιβαδειά

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση ολοκληρώθηκαν στη Λιβαδειά οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, οι μαθητές της πόλης, φορώντας παραδοσιακές στολές, παρέλασαν ενώπιον εκατοντάδων πολιτών και καταχειροκροτήθηκαν.

Φέτος, για πρώτη φορά παρέλασε και το νεοϊδρυθέν Λύκειο Ελληνίδων Λιβαδειάς, με εντυπωσιακές φορεσιές και περίσσιο καμάρι.

Το θερμό χειροκρότημα απέσπασαν, το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρι καθώς και το Μουσικό Γυμνάσιο, που λειτουργεί για πρώτη χρονιά.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός  ότι δεν υπήρξε κυβερνητική εκπροσώπηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν φόβοι για πρόκληση επεισοδίων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός  ότι τα ξημερώματα  άγνωστοι πέταξαν φειγ βολάν με διχαστικά μηνύματα, στη Λιβαδειά αλλά και σε χωριά του Δήμου.

Ευχές για το διπλό εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου έστειλαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας  Γεώργιος, οι Βουλευτές Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος και Ανδρέας Κουτσούμπας, η Αντιπεριφερειάρχης  Φανή Παπαθωμά, η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου και οι εκπρόσωποι των κομμάτων, Γιώργος Λιανός, πρόεδρος της ΝΟΔΕ και  Κατερίνα Παπαβασιλείου από τους ΑΝΕΛ.

Ωστόσο, παρά το μήνυμα ομοψυχίας που θα πρεπε να εκπέμπει η σημερινή Εθνική Επέτειος, δεν έλειψαν οι αντιπολιτευτικές κορώνες.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Λιανός.

“Η χώρα διέρχεται μία μεγάλη κρίση, όμως οι κυβερνώντες δεν έχουν τη δύναμη να υπερασπιστούν τα εθνικά μας θέματα, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, συνεχίζουν κατά τρόπο επικίνδυνο, να χειρίζονται τα εθνικά θέματα,  είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις ότι το Καστελόριζο είναι σε ειδικό καθεστώς, ότι οι Τούρκοι έχουν δικαιώματα στο Αιγαίο και να ανοίγουν θέματα με Αλβανία και Θράκη” τόνισε ο Α. Κουτσούμπας.

“Να σηκώσουμε ανάχωμα σε όσους θέλουν να παραχαράξουν τη μνήμη και την ιστορία μας , όπως έγινε πρόσφατα με το Μακεδονικό” ήταν η παρότρυνση του Γ. Λιανού.

Η απάντηση ήρθε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Θηβαίο, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ για “ρητορική διχασμού” που δεν βοηθάει το εθνικό συμφέρον.

“Το μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης είναι για ενότητα και αντίσταση απέναντι σε όποιο μήνυμα διχασμού και εθνικισμού προσπαθεί να περάσει σήμερα. Η Ελλάδα έχει όλη τη δύναμη να ξεπεράσει τις φωνές του διχασμού” τόνισε ο Ν. Θηβαίος.

Μετά το πέρας της παρέλασης, η Φιλαρμονική διέσχισε τον κεντρικό δρόμο της Μπουφίδου υπό τους ήχους του τραγουδιού “Μακεδονία ξακουστή”.

Δηλώσεις:

 

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply