Τετάρτη, 12 Μαΐου

Λαϊκή Συσπείρωση Ορχομενού: όχι στο κλείσιμο της Εθνικής

Pinterest LinkedIn Tumblr +

   Αντίθετη με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Ορχομενό, δηλώνει η “Λαϊκή Συσπείρωση Ορχομενού”, κάνοντας λόγο για κεραυνό εν αιθρία.

Σε ανακοίνωση της η παράταξη, με επικεφαλής το νυν δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Σκόπα, τονίζει ότι:

Θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε πολύ κόσμο που συναλλάσσεται με την τράπεζα αυτή και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους.

            Η απόφαση αυτή της Ε.Τ.Ε δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Εντάσσεται  στην απόφαση που έχουν πάρει οι τράπεζες για την εξυγίανση τους (δηλαδή την αύξηση των κερδών με το κλείσιμο υποκαταστημάτων τους σε όλη την Ελλάδα, με την διεύρυνση και ελαστικοποίηση του ωραρίου για τους εργαζόμενους- απολύσεις- σπρώξιμο για εθελούσια έξοδο).

Έρχεται σαν εφαρμογή των μνημονιακών νόμων που όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ) προώθησαν και υλοποίησαν. Υποκριτική είναι και η στάση των δυνάμεων τους στον Δήμο που όλα αυτά τα χρόνια συντάσσονται μαζί τους, στηρίζοντας και υλοποιώντας αυτή την πολιτική.

            Σαν Λαϊκή Συσπείρωση Ορχομενού μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα  αγωνιζόμαστε στους δρόμους να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές των τραπεζών.

  Καλούμε το λαϊκό κίνημα του δήμου μας να αγωνιστεί μαζί με το ταξικό κίνημα, να μην περάσουν τα σχέδια του Κεφαλαίου μαζί και των τραπεζών για το κλείσιμο των επιχειρήσεων, ρίχνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι σε μια εκρηκτική συνεδρίαση, ο Δημοτικό Συμβούλιο Ορχομενού, την περασμένη Παρασκευή, αποφάσισε την απόσυρση των καταθέσεων του Δήμου από την τράπεζα. 

Share.

Leave A Reply