Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου

Λαμία: Πέθανε στην εκκλησία την ώρα των Χαιρετισμών

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο προαύλιο του Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Σταυρού Λαμίας άφησε την τελευταία του πνοή ηλικιωμένος που είχε πάει για να παρακολουθήσει τους Χαιρετισμούς παρουσία μάλιστα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών.

Σύμφωνα με το LamiaReport ένας εκ των πιστών περίπου 70 ετών, ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του, πιθανόν από καρδιακό επεισόδιο, και σωριάστηκε στο έδαφος. Άμεσα έσπευσαν όλοι να βοηθήσουν, ενώ πολύ γρήγορα έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με γιατρό που προσπάθησαν να κάνουν ανάνηψη.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες τόσο των διασωστών όσο και στη συνέχεια των γιατρών στο Νοσοκομείο Λαμίας ο άνθρωπος κατέληξε.

Αν και το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν έχει καμία σχέση με το φόβο του κορωνοϊού, ο Ποιμενάρχης της Φθιώτιδας έδωσε αμέσως εντολή να κλείσει η εκκλησία και οι πιστοί να γυρίσουν στα σπίτια τους.

«Επαναλαμβάνω την εντολή μου για την προστασία όλων των αδελφών μας και ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Μείνετε σπίτια σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες, προσοχή και προσευχή», είπε στο LamiaReport ο κ. Συμεών, που εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για τον αιφνίδιο χαμό ενός αδελφού. «Ο λόγος της παρουσίας μου σε διάφορες εκκλησίες είναι αυτός. Ζητάω από τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες γενικότερα να μην έρχονται στην εκκλησία. Και στην περίπτωση αυτή είχα δώσει εντολή στον παπά του χωριού να μην τελέσει την Ιερή Ακολουθία καθώς ανήκει σε ευπαθή ομάδα και ήρθα με άλλον ιερέα για αυτό το σκοπό».

 

Share.

Leave A Reply