Τετάρτη, 14 Απριλίου

Λίμνη “ξαναέγινε” η Κωπαΐδα.. λόγω των έντονων βροχοπτώσεων

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο έλεος  έντονων βροχοπτώσεων βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο κάμπος της Κωπαΐδας. Τα αναχώματα του Κηφισού, στο ύψος της Αλιάρτου, δεν άντεξαν τον τεράστιο όγκο του νερού και έσπασαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τεράστιες εκτάσεις.

Η κατάσταση σήμερα το πρωί ήταν άκρως επικίνδυνη και οι δήμαρχοι Αλιάρτου και Ορχομενού, σε συνεννόηση με την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, αποφάσισαν, για λόγους ασφαλείας, να κλείσουν τα σημεία εισόδου της Κωπαΐδας και να απαγορεύσουν την κυκλοφορία, καθώς όλες οι αρδευτικές τάφροι ήταν στο ίδιο επίπεδο με τους δρόμους
Στην περιοχή βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Φάνης Σπανός για επιτόπια αυτοψία στον πλημμυρισμένο Κηφισό.

Σε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων, Γιώργου Ντασιώτη, αποφασίστηκε να υποβληθεί αίτημα για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αντίστοιχη κίνηση προανήγγειλε και η δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, τα έργα που ως τώρα έχουν ολοκληρωθεί στην Κωπαΐδα έσωσαν την κατάσταση και τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν ήταν διαχειρίσιμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Να κηρυχθεί η Κωπαΐδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητάει και ο βουλευτής Βοιωτίας του ΚΙΝΑΛ,  Γιώργος Μουλκιώτης ο οποίος τόνισε: «Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων δυο ημερών, δυστυχώς ήταν ικανές, να πλημμυρίσουν το Κωπαϊδικό πεδίο. Επαναλαμβάνεται «επί τα χείρω» η καταστροφή της περσινής​ καλλιεργητικής περιόδου. Οι καλλιεργητές βρίσκονται σε απόγνωση. Οι ζημιές τους ανυπολόγιστες. Η περιοχή Κωπαΐδας, ζητούμε από τους υπεύθυνους και αρμόδιους, άμεσα  να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

 

 

 

Share.

Leave A Reply