Πέμπτη, 15 Απριλίου

Λιτός εορτασμός με ευχές για “Ελευθερία” από την πανδημία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λιτά μεν αλλά με κάθε επισημότητα και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων γιορτάστηκαν στη Βοιωτία το 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το πρωί ο Μητροπολίτης Γεώργιος τέλεσε τη δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό της Λιβαδειάς παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων. Στη συνέχεια έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους του Έλληνες για την εορτή του Ευαγγελισμού και των 200 χρόνων από την Επανάσταση, Χρόνια πολλά, ευλογημένα, με υγεία, δύναμη, ενότητα και αισιοδοξία. Ανέφερε ότι “δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στην επιφάνεια των εορτασμών για την Ελληνική Επανάσταση, αλλά να  πάρουμε αφορμή και να προσεγγίσουμε με ειλικρίνεια τις ιστορικές πηγές που μας διδάσκουν για τη θυσία των προγόνων μας, τα χαρίσματά τους, τους άθλους τους, αλλά και τα λάθη τους και να διδαχθούμε σε μια εποχή που το έχουμε ξεχωριστά ανάγκη. Και ευχήθηκε αυτός ο σταθμός στην ιστορία της πατρίδας μας να μας εμπνέει, να μας διδάσκει και θα μας καθοδηγεί”.

Στα μηνύματα των επισήμων κυριάρχησαν οι ευχές για ενότητα και η “ελευθερία” από την πανδημία.

 

Το αυστηρό πρωτόκολλο τηρήθηκε και στον Ορχομενό, με τη δήμαρχο Βούλα Καράλη να στέλνει μήνυμα ενότητας.

“Ενωμένοι παλεύουμε για την Ελευθερία. Σήμερα στη μάχη κατά της πανδημίας” .

Στο Ηρώο της Αλιάρτου, κατέθεσε στεφάνι ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης με την ευχή:

“Το μήνυμα της ΕΛΠΙΔΑΣ και της ΣΩΤΗΡΙΑΣ που δίνει η Θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και το μήνυμα του ΑΓΩΝΑ για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που δίνει η Εθνική Γιορτή, είναι ακριβώς η ΕΠΙΘΥΜΙΑ και το ΚΑΘΗΚΟΝ όλων μας ειδικά αυτό τον καιρό.
Η τιμή στους Ήρωες και στην Πατρίδα ας γίνει στάση ζωής από όλους μας”.
Φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1821 απέτισε και ο δήμαρχος Διστόμου -Αράχωβας-Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς.
Share.

Comments are closed.