Πέμπτη, 13 Μαΐου

Λιβαδειά: εξιχνιάστηκε κλοπή αγροτικών εργαλείων από αποθήκη

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τέσσερις νεαροί, ηλικίας από 18 έως 25 ετών , είναι οι δράστες της κλοπής αγροτικών και ηλεκτρικών εργαλείων, το  διάστημα από 01 έως και 03-10-2018,  από αποθήκη στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς.

Στο πλαίσιο της έρευνας από το Τμήμα Ασφαλείας  και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος των νεαρών δραστών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ακόμη ημεδαποί και συγκεκριμένα ιδιοκτήτρια και προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης συγκέντρωσης και διακίνησης παλαιών μετάλλων, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ ένας επιπλέον ημεδαπός κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μέρος των κλοπιμαίων  (αγροτικά και ηλεκτρικά εργαλεία), τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους,
  • αποσυναρμολογημένα μέρη εκκλησιαστικών μανουαλιών, τα οποία προέκυψε ότι είχαν αφαιρεθεί από άγνωστους δράστες την 28-09-2018, από το εσωτερικό Ιερού Ναού περιοχής της Βοιωτίας και αποδόθηκαν στον Εφημέριό του, καθώς και
  • δύο (2) κυνηγετικά όπλα, για τα οποία ο κατηγορούμενος στερείται σχετικής άδειας κατοχής τους.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

 

Share.

Leave A Reply