Δευτέρα, 17 Μαΐου

Λιβαδειά:αψήφησε την παγωνιά και βούτηξε να πιάσει το Σταυρό

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παρά το τσουχτερό κρύο, με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Λιβαδειά.

Το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Μητροπολίτης Θηβών& Λεβαδείας, Γεώργιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου καθώς και πλήθους πιστών.

Στη συνέχεια, στα παγωμένα νερά του ποταμού της Έρκυνας, τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ένας 15χρονος, ήταν ο μόνος τολμηρός,  που βούτηξε για να πιάσει το Σταυρό και μάλιστα δύο φορές ,καθώς την πρώτη φορά ο Σταυρός πιάστηκε στις πέτρες του ποταμού.

Στο μήνυμα του ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η Βάπτιση του Χριστού είναι το μεγαλύτερο σημείο επιφανείας του Θεού, γιατί στον Ιορδάνη αποκαλύφθηκε το Μυστήριο της Τριαδικότητας του Θεού, και προέτρεψε τους πιστούς να εορτάσουν πραγματικά και πνευματικά αυτή την μεγάλη εορτή. Τόνισε ότι πρέπει να κρατήσουμε τις παραδόσεις και την χριστιανική ταυτότητα του Γένους και της Πατρίδας μας που χαρίζουν την αληθινή προοπτική και ελπίδα, και ευχήθηκε ευλογημένο, χαρούμενο και ελπιδοφόρο το νέο έτος, και όλοι μαζί με συνεργασία και αγάπη να προχωρήσουμε για το κοινό καλό.

Χαρακτήρισε τον Αγιασμό των Υδάτων ως ευλογία και ανακατασκευή της φύσης για πλούσιες καλλιέργειες και πρόοδο.

Φώτιση για όλους με στόχο τη συνεννόηση, την αλληλεγγύη και την ανακούφιση των πολλών που δοκιμάστηκαν τα τελευταία χρόνια, ευχήθηκε ο βουλευτής, Νίκος Θηβαίος. Τόνισε παράλληλα  ότι η επόμενη μέρα για τους πολίτες είναι αισιόδοξη και θα δουν στην πράξη τα θετικά της μεταμνημονιακής περιόδου.

Χρόνια πολλά με φώτιση ευχήθηκε ο βουλευτής, Ανδρέας Κουτσούμπας, ενώ η δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, ευχήθηκε ενότητα.

Μήνυμα ενότητας έστειλε και η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

 

 

Share.

Leave A Reply