Δευτέρα, 8 Μαρτίου

Λιβαδειά:Κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Λιβαδειά.

Κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ, σε όλες τις κάλπες, σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές  προτρέποντας κάθε εργαζόμενο,  άνεργο, μικροαυτοαπασχολούμενο, μικροαγρότη,  νέο και  συνταξιούχο, να ρίξουν “κόκκινο” στη κάλπη.

Όπως είπε ” Ο λαός μπορεί να κάνει τη διαφορά, να δώσει μεγάλη δύναμη στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στη Λαϊκή Συσπείρωση στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Να δώσει δύναμη στο υποψήφιο περιφερειάρχη Κώστα Μπασδέκη και να εκλέξει δήμαρχο της πόλης τον Νώντα Κοτσικώνα, αγωνιστές στο πλευρό του λαού. 

Όλοι, με το ψηφοδέλτιο της αντεπίθεσης που εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα, για να φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι,  να καμφθούν ταλαντεύσεις, να σφραγιστεί η νίκη!”

Ο κ. Μαρίνος, για το διακύβευμα των ευρωεκλογών  τόνισε:

Στις ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μπορούμε να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων. Μπορούμε να πούμε ένα δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ.

Γιατί δυνατό ΚΚΕ σημαίνει, πιο δυνατός αγώνας ενάντια στα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς εποπτείας της ΕΕ που υλοποίησαν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν οι κυβερνήσεις τους. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ήταν μπροστά στον αγώνα, ήταν και θα είναι και πάλι η μοναδική φωνή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.

Πάνω απο το 70% του  λαού μας εκφράζει την αμφισβήτηση του στην ΕΕ και το ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει αυτή την αντίθεση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα αισιοδοξίας, μαχητικότητας και αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, σε Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που παλεύουν σε δύσκολες συνθήκες για να δυναμώσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα σε κάθε χώρα, να δεχθεί πλήγμα η ακροδεξιά , οι φασίστες.

ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Αυτή είναι η λύση ! που θα ανοίξει το δρόμο για αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλες χώρες και λαούς ξεπερνώντας την απομόνωση, την ανισοτιμία, μέσα στο μαντρί των ιμπεριαλιστικών ενώσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα της Βοιωτίας και κυρίως στα αγροτικά:

Μιλάνε για ανάπτυξη εδώ στη Βοιωτία όπου χιλιάδες αγρότες δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.  Προκαλούν τους αγρότες που στενάζουν στον κάμπο της Κωπαΐδας.

Το ΚΚΕ έχει κάνει δεκάδες παρεμβάσεις για τον κάμπο και το αρδευτικό δίκτυο που παραμένει  ανοικτού τύπου, στο μεγαλύτερο τμήμα του χωμάτινο, όπως επίσης χωμάτινοι είναι και οι αγροτικοί δρόμοι.

Σήμερα, το 2019 λίγες είναι λίγες οι περιοχές που έχουν αρδευτικό σύστημα με κλειστούς αγωγούς και βαρύτητα.

Το αρδευτικό δίκτυο και τα συνοδευτικά έργα, όπως φράγματα, αποστραγγιστικά έργα, μικρής και μεγαλύτερης έκτασης, τα  αντλιοστάσια, καθώς και το αγροτικό οδικό δίκτυο,  είναι  πεπαλαιωμένα, κακό-συντηρημένα και απαξιωμένα.

Αυτό το χάλι είναι πηγή των πλημμυρών και των καταστροφών στις καλλιέργειες και είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι δικές τους περιφερειακές και δημοτικές αρχές. 

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση δίνουν συνέχεια στην αγωνιστική διεκδίκηση στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς.

Για τη ρύθμιση των χρεών των μικρών παραγωγών. Ειδικές διευκολύνσεις για βελτιώσεις στα χωράφια τους από δημόσιο αποκλειστικά φορέα, επαρκή εξοπλισμό, επιστημονική υποστήριξη για τις ανάγκες των καλλιεργειών. Τη διανομή της αδιάθετης γης σε ακτήμονες αγρότες και ανέργους. Σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο και αποκλειστικά δημόσια, καλά οργανωμένη υπηρεσία συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών άρδευσης, οδοποιίας και αποθήκευσης.

Εκ μέρους της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ”, στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Λιβαδειάς, Νώντας Κοτσικώνας σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

“Εμείς δεν είμαστε μία από τα ίδια. Μπορούμε να δώσουμε ανάσες στο δοκιμαζόμενο λαϊκό εισόδημα, κόντρα στις κυβερνήσεις, στους εργολάβους και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν μπορεί βέβαια ο δήμαρχος να καταργήσει την ανεργία   (εκτός εάν πιστέψουμε τα ταξίματα και τις υποσχέσεις για δουλειά των άλλων συνυποψηφίων  μας, οπότε η ανεργία στη Λιβαδειά θα μηδενιστεί εφόσον εκλεγούν). Ούτε μπορεί ο δήμαρχος από μόνος του να διαμορφώσει μια ανάπτυξη, η οποία θα αξιοποιεί πλήρως τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής. Αυτά προϋποθέτουν την αλλαγή τάξης στην εξουσία, το ποιος έχει τον πλούτο στα χέρια του.

Αυτό όμως δεν αναιρεί την προσπάθεια που πρέπει και μπορεί να γίνει, για μια αγωνιστική δημοτική αρχή, αποφασισμένη να πιέζει και να διεκδικεί προς την εκάστοτε κυβέρνηση και ικανή να φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα στον τόπο της. Να βελτιώνει τις υποδομές του Δήμου της, να δίνει ανάσες στο λαό της, να στέκεται στο πλευρό του και να τον κρατά όρθιο.

Ο Λιβαδείτικος λαός, ενωμένος, ξεπερνώντας προκαταλήψεις, μπορεί να ανατρέψει την άσχημη κατάσταση που βιώνει. Μπορούμε να συμπορευτούμε. Δεν είναι εμπόδιο η διαφορετική προσέγγιση. Παλεύοντας μαζί με τους δημότες της πόλης και των χωριών, από θέσεις διεκδίκησης και λαϊκής αντιπολίτευσης  απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση, μπορούμε να πάμε μπροστά.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο να ανακόψει την πορεία μας και να παραμείνει αλώβητο. Να έχουμε ξανά κυρίαρχους αυτούς που έφεραν τα λαϊκά στρώματα στη σημερινή ανυπόφορη κατάσταση. Αυτούς που προβάλλουν σαν λύση για το λαό και τη νεολαία την ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους, τις πολυεθνικές που καταστρέφουν με τον αδυσώπητο ανταγωνισμό τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους. Θέλουν τα παιδιά μας δούλους τον 21ο αιώνα, χωρίς σταθερή δουλειά με δικαιώματα,  πολιτικούς ομήρους για να τους εκμεταλλεύονται, τάζοντας, πιέζοντας, απειλώντας και εκβιάζοντας για να υφαρπάξουν την ψήφο τους.

Γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιούν όλα τ’ αθέμιτα μέσα που έχουν στην φαρέτρα τους, για να πετύχουν τον σκοπό τους. Είναι αδίσταχτοι, αλλά δεν θα τους περάσει. Στις εκλογές θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. 

Γιατί ο λιβαδείτικος λαός έχει τώρα το λόγο. Μπορεί να εκλέξει δημοτική αρχή τη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Να υπερασπιστεί την αλήθεια, την εντιμότητα, τη νοικοκυροσύνη, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά. Αυτό δεν το ζητάμε για εγωιστικούς λόγους, αλλά γιατί αυτός είναι ο τρόπος που μπορεί ο λαός να υπερασπίσει τα συμφέροντά του.”

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Βάγγος και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Λουκάς Ζάκκας και Αλιάρτου-Θεσπιέων, Γιώργος Μπούτσικος.

Share.

Leave A Reply