Πέμπτη, 15 Απριλίου

“Λουκέτο” στα γκαράζ των Δήμων Λιβαδειάς και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας τη Δευτέρα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Λουκέτο” στα γκαράζ των Δήμων αύριο Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων μετά την είδηση του θανάτου οδηγού απορριμματοφόρου του Δήμου Αλίμου.

Με σύνθημα “Δεν πάει άλλο – Όχι άλλοι νεκροί” η ΠΟΕ-ΟΤΑ οργανώνει κινητοποίηση – αντίδραση, καθώς τα τελευταία χρόνια θρηνεί αρκετούς νεκρούς στον τομέα της καθαριότητας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς και θα κρατήσει κλειστά τόσο το αμαξοστάσιο του Δήμου Λεβαδέων όσο και το αμαξοστάσιο του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, ως “ελάχιστη έκφραση διαμαρτυρίας και αγανάκτησης , αλλά και ελάχιστο φόρο τιμής για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων μας , κατά την ώρα εκτέλεσης της εργασίας τους”.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

Τις τελευταίες μέρες θρηνήσαμε ακόμα δύο συναδέλφους νεκρούς ( και τον τραυματισμό ενός ακόμα ). Φτάνει πια!!Δεν ανεχόμαστε και δεν αντέχουμε να συνεχίζεται άλλο αυτή η ανθρωποθυσία  συναδέλφων εργαζομένων. Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι η εντατικοποίηση της εργασίας , η μη τήρηση της νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια , η έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας η μη πραγματοποίηση ελέγχων , ο έλλειψη συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού , αλλά και οι ελαστικές μορφές εργασίας , είναι αιτίες που ευθύνονται για τη μακροσκελή – δυστυχώς – λίστα θανάτου συναδέλφων μας.

Φτάνει πια!! Κυβέρνηση και αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα ή να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τα πτώματα των εργαζομένων.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!!

ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ , ΟΣΟ ΨΗΛΑ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

 

Share.

Leave A Reply