Κυριακή, 24 Ιανουαρίου

“Μάγεψαν” οι “Πλειάδες” στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Θεσσαλονίκης

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το συνεχές θερμό χειροκρότημα των θεατών, μαζί με σημαντικές διακρίσεις, απέσπασε η Γυναικεία Χορωδία Λιβαδειάς “Πλειάδες” στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Φιλαρμονικών-Χορωδιών και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η πολυπληθής χορωδία, με 60 άτομα, τη μαέστρο Iωάννα Παναγωτίδη και τους μουσικούς Βαγγέλη Βαλαχά στο μπουζούκι, Γιώργο Πούλο στο λαούτο και Φρίξος Καλούδη στην κιθάρα κατάφερε να ξεχωρίσει λαμβάνοντας πλήθος εγκωμιαστικών σχολίων.

Διακρίθηκε ως μουσικοθεατρική παράσταση για τα κείμενα της Λένας Πολατσίδη, που συνόδευσαν τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, ενώ το χορευτικό μέρος είχε αναλάβει ο  Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Η σκηνική παρουσία και οι δυνατές φωνές των Πλειάδων σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης στα τραγούδια  “Είμαι Αετός χωρίς Φτερά”, “Οδός ονείρων” και “Έλα πάρε μου τη λύπη”.

Επόμενος προορισμός τους είναι η Κωνσταντινούπολη, από 4 έως 9 Μαρτίου, όπου θα συμμετέχουν σε διεθνές Φεστιβάλ προσκαλεσμένες του Ζωγράφειου Λυκείου Κωνσταντινούπολης, για τα 126 χρόνια από την ίδρυση του.

 

Share.

Leave A Reply