Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου

Ματαιώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα λόγω κορονοϊού

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τη ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε προληπτικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τον εντοπισμό άλλων δύο κρουσμάτων κορονοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε τα μεγαλύτερα καρναβάλια στη χώρα, όπως αυτά της Πάτρας, της Ξάνθης, του Ρέθυμνου και αλλού.

Ο υπουργός σημείωσε  ότι είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι το παιδί της 38χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη, που βρέθηκε πρώτη θετική στον ιό.

Το τρίτο κρούσμα είναι μια Ελληνίδα ταξιδιώτισσα που επέστρεψε πρόσφατα από την Ιταλία και εντοπίστηκε στην Αθήνα. Και γι’ αυτή γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της, ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως. Σημειώνεται ότι στην Αθήνα υπάρχουν δύο νοσοκομεία αναφοράς, το Αττικό και το Σωτηρία, αλλά δεν ανακοινώθηκε σε ποιο από τα δύο νοσηλεύεται η ασθενής.

Σημειώνεται ότι προληπτικά κλείνει για 14 ημέρες το σχολείο στο οποίο φοιτά το παιδί της 38χρονης, που βρέθηκε επίσης θετικό στον Covid -19. Πρόκειται για το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση στο καταναλωτικό κοινό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Σε ανάρτησή του  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:«Ας δείξουμε ως πολίτες / καταναλωτές ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Η αγορά τροφοδοτείται κανονικά, είναι δεδομένη η επάρκεια των αγαθών και δεν υπάρχει λόγος για πανικό».

Share.

Leave A Reply