Κυριακή, 24 Ιανουαρίου

Με αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ Λεβαδέων

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με την αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας, του συνδυασμού της Γιώτας Πούλου, σημαδεύτηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, το απόγευμα της Τετάρτης.

Αφορμή στάθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΛ, της επιχείρησης του Δήμου, που διαχειρίζεται το προσφυγικό. Η επιλογή του Μανώλη Τσεσμετζή αποδοκιμάστηκε από την κ. Πούλου, η οποία του καταλόγισε ακραίες θέσεις έναντι των προσφύγων. Η πρώην δήμαρχος χαρακτήρισε προκλητική την επιλογή και κατηγόρησε το δήμαρχο, Γιάννη Ταγκαλέγκα ότι εξακολουθεί να κινείται στην προεκλογική του ρητορική όταν αποκαλούσε τους πρόσφυγες λαθρομετανάστες.Ευχήθηκε τέλος να μην συμβεί κάτι αρνητικό στη διαχείριση του προσφυγικού προγράμματος από το Δήμο.

Με ειρωνικό τρόπο αντιμετώπισε την αποχώρηση του συνδυασμού της κ. Πούλου, ο δήμαρχος, λέγοντας “να πάτε στο καλό”, αποδίδοντας της εργαλειοποίηση της ΚΕΔΗΛ για παραταξιακούς λόγους φέρνοντας ως παράδειγμα  τη συμμετοχή εργαζομένων της επιχείρησης στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της.

Την ίδια κατηγορία δέχθηκε η κ. Πούλου και από το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόσο από τον επικεφαλής Νώντας Κοτσικώνα όσο και από το δημοτικό σύμβουλος Πέτρο Αρκουμάνη.

Ωστόσο και οι δύο εξέφρασαν διαφωνίες για τον κ. Τσεσμετζή, επικαλούμενοι αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τους πρόσφυγες και τον καταψήφισαν.

Υπέρ ψήφισε η παράταξη του Δημήτρη Καραμάνη τονίζοντας ότι ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ θα πρέπει να δοκιμαστεί και θα κριθεί από το έργο του.

Εντύπωση προκάλεσε η κριτική του κ. Καραμάνη προς το δήμαρχο τον οποίο κάλεσε να μην δυναμιτίζει το κλίμα συναίνεσης στο Δ.Σ με αλαζονικές  εκφράσεις όπως έκανε με την αποχώρηση του συνδυασμού της κ. Πούλου.

Ο Γιάννης Ταγκαλέγκας διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα φροντίσει για την εφαρμογή του προγράμματος φιλοξενίας των προσφύγων σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης με τον οποίο, όπως είπε, βρίσκεται σε επαφή.

Το Δ.Σ κλήθηκε επίσης να αποφασίσει και για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ, με αποδοχή στη θέση του προέδρου του Κώστα Μερτζάνη. Αντίδραση εξέφρασε η Λαϊκή Συσπείρωση στον αποκλεισμό του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς από το συμβούλιο της επιχείρισης. Ο Ν. Κοτσικώνας αφού επεσήμανε ότι αυτό μπορεί  να γίνεται σύννομα, λόγω αλλαγής του σχετικού νόμου, ωστόσο στοχεύει στους εργαζόμενους και στον περιορισμό του κοινωνικού ελέγχου. Ως αντίδραση στη συγκεκριμένη εγκύκλιο η Λ.Σ απέσυρε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που είχε προτείνει για το δ.σ της ΔΕΥΑΛ. Στη θέση του Ε.Κ επιλέγει το Τεχνικό Επιμελητήριο, που θα πρέπει να ορίσει τον εκπρόσωπο του.

Από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ δεν έλειψαν τα “αλληλοκαρφώματα” μεταξύ πλειοψηφίας και μείζονος μειοψηφίας, κάτι που φάνηκε και στις ερωτήσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην πρόσφατη περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων. Θέμα το οποίο θα συζητηθεί  σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ τις προσεχείς ημέρες.

Στις αποκαλύψεις της συνεδρίασης ήταν ότι ο Δήμος Λεβαδέων στερείται ασφαλιστικής ενημερότητας, λόγω παλαιών χρεών στον ΕΦΚΑ. Το ποσό φθάνει, μαζί με τις προσαυξήσεις στις 226.000 ευρώ και αφορά οφειλές για την ασφαλιστική κάλυψη των σχολικών φυλάκων οι οποίοι δικαιώθηκαν δικαστικά. Η ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων φαίνεται ότι αποτελεί μονόδρομο καθώς το αποθεματικό του Δήμου βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply