Κυριακή, 17 Ιανουαρίου

Με ενδιαφέρον η διάλεξη του καθηγητή Βασίλη Καραποστόλη

Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Το πρόβλημα της δημιουργικότητας στον σύγχρονο κόσμο» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Κοινότητα Διαλόγου «Σύνθεσις», ο Μορφωτικός Σύλλογος Λεβαδείας και το Κοινόν των Βοιωτών, στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου.

Ο καθηγητής Βασίλης Καραποστόλης έδωσε μια άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη που κέρδισε τον θαυμασμό των παρισταμένων και μαγνήτισε το ενδιαφέρον τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Καραποστόλης, ανέλυσε τα κίνητρα που προώθησαν τη δημιουργικότητα των ανθρώπων από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις προκλήσεις – Σειρήνες που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος δημιουργικός άνθρωπος, αλλά και σε εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να τον βοηθήσουν να τις ξεπεράσει. Ολοκλήρωσε την διάλεξη με μία ρήση από τον Αίαντα του Σοφοκλή: «αἰσχρὸν γὰρ ἄνδρα τοῦ μακροῦ χρῄζειν βίου,κακοῖσιν ὅστις μηδὲν ἐξαλλάσσεται», δηλαδή: «είναι ντροπή να θέλει κάποιος να τραβήξει σε μάκρος τη ζωή του, αν δεν ελπίζει πως θα την αλλάξει προς το καλύτερο».

Μετά τη διάλεξη ακολούθησε συζήτηση του καθηγητή και του κ. Αγγελόπουλου(αντιπροέδρου της «Σύνθεσις») με τους παρισταμένους. Έναυσμα της εκδήλωσης αποτέλεσε το πρόσφατο βιβλίο του κ. Καραποστόλη, “Μούσες εναντίον Σειρήνων”.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν ο πρώην Υπουργός Αριστείδης Τσιπλάκος, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θηβών Σωσώ Μανάρα-Μαυράκη, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Βοιωτίας,  ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς, Κωνσταντίνος Κορδατζής, ο Σύμβουλος της Κοινότητας Λιβαδειάς του Δήμου Λεβαδέων Λάμπρος Σκάρλας και πλήθος Λιβαδειτών που άκουσαν με ενδιαφέρον τη διάλεξη του Καθηγητή και στη συνέχεια συμμετείχαν με ερωτήσεις και συζήτηση στην εκδήλωση.

Share.

Leave A Reply