Κυριακή, 7 Μαρτίου

Με επιτυχία η 79η  Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση στον Ελικώνα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε  η 79η  Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Ιουλίου στον οικισμό του Ελικώνα με τη συνεργασία του Δήμου Λεβαδέων, του Συλλόγου Ελικωνίων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης .

Συμμετείχαν 40 Ορειβατικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα καθώς και μεμονωμένοι ορειβάτες. Συνολικά 510 ορειβάτες κατασκήνωσαν στη τοποθεσία «Μεγάλη Λάκκα» σε υψόμετρο 850 μέτρα οι οποίοι το Σάββατο, έκαναν μια πρώτη γνωριμία με το χώρο, με περιηγήσεις στα χωριά του Ελικώνα, παραδοσιακό φαγητό και μουσική βραδιά . Την επόμενη μέρα χάρηκαν περιπατητικές διαδρομές μέσα στα έλατα στον ορεινό όγκο του Ελικώνα φθάνοντας στην τοποθεσία «Μεγάλη Λούτσα» σε υψόμετρο 1547 μέτρα.

Αυτή η εκδήλωση δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμμετοχή φορέων και εθελοντών.

Ο Δήμος Λεβαδέων ευχαριστεί την Ομοσπονδία Ε.Ο.Ο.Α. και ειδικά τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Δ. Γεωργούλη καθώς και το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας  για την παρουσία τους και για την επιλογή του ορεινού όγκου του Ελικώνα για την πραγματοποίηση της   Συγκέντρωσης.  Επίσης τον εκπρόσωπό της Ομοσπονδίας  Λουκά Ανέστη για την  άψογη συνεργασία κατά την προετοιμασία της εκδήλωσης, το Ορειβατικό τμήμα του Συλλόγου και τον Σύλλογο Ελικωνίων για την αμέριστη και απλόχερη βοήθεια που παρείχε στα πρακτικά ζητήματα που έπρεπε να επιλυθούν, τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά τη διάρκεια του διημέρου καθώς και το Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Λιβαδειάς για την πολύτιμη και πολύπλευρη παρουσία τους σε κάθε εκδήλωση.

Τέλος πάνω απ’ όλους ο Δήμος Λεβαδέων ευχαριστεί  τους εθελοντές οι οποίοι εργάστηκαν άοκνα  στις δύσκολες συνθήκες του βουνού,  έτσι ώστε η διοργάνωση αυτή να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους.

Share.

Leave A Reply