Πέμπτη, 15 Απριλίου

Με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων στην  Έκθεση Τουρισμού στο Ζάππειο

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην Έκθεση Τουρισμού, Πολιτισμού, Γαστρονομίας και Οίνου που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Ζαππείου στην Αθήνα, παράλληλα με το 16ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας,  συμμετείχε  ο Δήμος Θηβαίων, η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξής του, οινοπαραγωγοί και αγροτοπαραγωγοί  από την περιοχή, από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2018.

Ο Δήμος μέσα από το περίπτερό του πέτυχε την προβολή, ανάδειξη και διασύνδεση της πολιτιστικής του κληρονομιάς με τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα γαστρονομίας και οίνου. Οι παραγωγοί δε που συμμετείχαν στο περίπτερο του Δήμου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σ’ επαφή με επαγγελματίες των κλάδων τους, να δώσουν συνεντεύξεις σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς και φυσικά οι Έλληνες και ξένοι καταναλωτές να γνωρίσουν τα προϊόντα τους.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το περίπτερο του Δήμου επισκέφτηκαν η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Αντώνογλου, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο Πρόεδρος του CEUCO  Carlos Martin Cosme, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” Κωνσταντίνος Μουζάκης, ο Πρόεδρος του Junior Τμήματος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” Νικόλαος Μουζάκης και πλήθος επαγγελματιών του χώρου του τουρισμού, της γαστρονομίας και του οίνου.

Παραβρέθηκαν, επίσης, στην έκθεση ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δημήτρης Κουτσοδήμος, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ντίνος Τυρηνόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θωμάς Κιούσης και ο Σύμβουλος ΔΚ Θήβας Αντώνης Σάλτας.

Το περίπτερο στελέχωσαν  το τακτικό μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Θηβαίων (ΤΟΣΥΝ)  Θεμιστοκλής Τσαρουχάς, το τακτικό μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Μαρία Ζυγούρη και τέσσερις υπάλληλοι του Δήμου.

Συμμετείχαν οι επιχειρήσεις:

  • “Γεώργια Γη” (όσπρια) του παραγωγού Δημήτρη Κατσέλη (Νεοχωράκι Δ. Θηβαίων)
  • Οινοποιία Τζουνάρα (Βάγια Δ.Θηβαίων),
  • Οινοποιία Κατρισιώση “Θηβαϊκή Γη” ( Βάγια Δ.Θηβαίων),
  • Οινοποιία Σουρτζή “Γέννημα Γης” (Λουτουφί Δ.Θηβαίων),
  • Επιχείρηση “Saltas Helbs “( αρωματικά φυτά: ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο & αιθέρια έλαια) των παραγωγών Σάλτα Ιωάννη και Σάλτα Αγγελική- Μαρία (Θήβα),
  • Κτήμα Μπουζίκα “Άρωμα Θεσπιών: ρίγανη, θυμάρι” της παραγωγού Παπαγεωργίου Δήμητρας ( Αλυκή Δ.Θηβαίων),
  • Οικοτεχνία Προϊόντων Μέλισσας “Melkeri & Μελισσάκι” του παραγωγού Αναστάσιου Σταμέλου (Δομβραίνα  Δ.Θηβαίων),
  • Ο παραγωγός μελιού Ιωάννη Κατή (Θήβα)

 

Share.

Leave A Reply