Με εκδήλωση Γαστρονομίας – Οινογνωσίας Προϊόντων Τοπικών Παραγωγών, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ολοκληρώθηκε στην Κρύα της Λιβαδειάς το Γαστρονομικό Φεστιβάλ, που ήταν ενταγμένο στο φετινό “TOWN BY THE RIVER FESTIVAL”.
Με θέμα “Από την παράδοση στην τεχνολογία, την καινοτομία και η συμβολή της σωστής διατροφής στην υγεία” και αρκετές παρεμβάσεις καλεσμένων αναπτύχθηκαν ζητήματα καίριας σημασίας από τους ειδικούς εισηγητές.
Τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής, Γεώργιο Ζακυνθινό, τους δημοσιογράφους Γιάννη Σάρρο και Σίσσυ Νίκα, την αλλεργιολόγου Ιωάννα Κοντογεωργάκη και την ψυχολόγο Ελίνα Τρωγάδα.
Με οικοδεσπότη τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Αγνιάδη οι παρευρισκόμενοι σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά, σε καφέ της περιοχής, άκουσαν ενδιαφέρουσες ομιλίες και όχι μόνο.
Είχαν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις των βοιωτικών προϊόντων και κρασιά τοπικών παραγωγών.
Η Κοιν.Σ.Επ. “ΕΡΚΥΝΑ”, είχε την ευθύνη της δημιουργίας των γευστικών πιάτων, που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Στερεάς Ελλάδας Αναστάσιος Βελισσαρίου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων Νάνσυ Χέβα, ο δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Αραπίτσας, ο αντιδήμαρχος Λεβαδέων Γιώργος Λιανός, οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, Γιώργος Βαρβαράκης και Δημήτρης Ζαχαρόπουλος και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι συλλόγων κ.α.
Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ διοργάνωσαν η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας και το Επιμελητήριο Βοιωτίας.