Τετάρτη, 21 Απριλίου

Με τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης​ συναντήθηκαν αγρότες των Βαγίων

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, είχαν ο Αγροτικός Σύλλογος Θήβας, μαζί με αγρότες της περιοχής των Βαγίων, παρουσία και του βουλευτή Βοιωτίας, Νίκου Θηβαίου, στο Υπουργείο  .

Στη συνάντηση, οι αγρότες εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την εξαίρεση των Βαγίων από τις «μειονεκτικές περιοχές», όπως ίσχυε μέχρι τώρα και ζήτησαν να ενημερωθούν για τους λόγους και τα στοιχεία των ειδικών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, με τα οποία η περιοχή εξαιρέθηκε από τους σχετικούς καταλόγους. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από το προηγούμενο καθεστώς, όταν – πολύ περισσότερο – όμορα χωριά σε ενιαίο αγροτικό πεδίο έχουν ενταχθεί στις μειονεκτικές περιοχές.

Ο Υπουργός από την πλευρά του δεσμεύτηκε να δώσει τα στοιχεία της εξαίρεσης στους αγρότες και ταυτόχρονα, μετά την επιστροφή των σχετικών πινάκων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου βρίσκονται για έλεγχο, να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για επανένταξη των Βαγίων στις μειονεκτικές περιοχές.

Ο βουλευτής, Ν. Θηβαίος, επέμεινε στην επανένταξη στους καταλόγους της περιοχής των Βαγίων αλλά και της κοινότητας του Αγίου Βλασίου του Δήμου Λιβαδειάς, για τους ίδιους λόγους.

Share.

Leave A Reply