Με επιτυχία και θερμή συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, η ετήσια γιορτή κοπής της βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοχωριτών Λιβαδειάς “Λυκοχώρι 2002”, σε μια εκδήλωση γεμάτη
μουσική, συγκίνηση και αναγνώριση του πολιτιστικού έργου και της κοινωνικής προσφοράς του Συλλόγου.
Παρουσία των επισήμων, η εκδήλωση ξεκίνησε με μια ιδιαίτερη μουσική εισαγωγή από τη Χορωδία του Ιερού
Ναού Ευαγγελιστρίας Λιβαδειάς, υπό τη διεύθυνση του κ. Στέργιου Βαράκη, και τη Βοιωτική Χορωδία Μικρασιατών Λιβαδειάς “Ο Χρυσόστομος Σμύρνης”, υπό τη διεύθυνση του κ. Αντώνη Κεραμιδά.
Οι μελωδίες των χορωδιών γέμισαν το φιλόξενο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Θεοχάρης Αναστασίου, στο χαιρετισμό του, έκανε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων του Συλλόγου κατά το προηγούμενο έτος, τονίζοντας τη σημασία της ενότητας και της
συνεργασίας, ενώ αντάλλαξε θερμές ευχές για μια δημιουργική νέα χρονιά.
Η κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε από το Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς Μητροπόλεως
Γεώργιο Θανάσου και τον εφημέριο του ναού Ευαγγελιστρίας Λιβαδειάς, π. Ανάργυρο Σαραφόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες πρόσωπα που με τη δράση τους έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην τοπική κοινωνία:
– Την οικογένεια του αείμνηστου πρωτοπρεσβύτερου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Λιβαδειάς π. Δημητρίου Αργυρίου για το ποιμαντικό και πολιτιστικό του έργο.
– Την οικογένεια του κ. Δημητρίου Δημητρόπουλου για τη συνεισφορά του στην ανέγερση του Ενοριακού Κέντρου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Λιβαδειάς.
– Τον εφημέριο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Λιβαδειάς π. Ανάργυρο Σαραφόπουλο για το ποιμαντικό και πολιτιστικό του έργο.
– Τον κ. Γεώργιο Κωσταγιάννη, πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς, για τη σημαντική συμβολή του στον πολιτισμό.
Επιπλέον, ο Σύλλογος απένειμε επαίνους στους εθελοντές αιμοδότες που στήριξαν την 1η Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, εκφράζοντας τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για την ανιδιοτελή τους προσφορά.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ευχές και την υπόσχεση για συνέχιση της προσφοράς του Συλλόγου στη διατήρηση της παράδοσης, του πολιτισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.