Πέμπτη, 15 Απριλίου

Μέτρα στήριξης ή κινητοποιήσεις;

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στα όρια της απόγνωσης επαγγελματίες του εμπορίου και της εστίασης στη Λιβαδειά προειδοποιούν με κινητοποιήσεις εάν δεν υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης τους. Το δίλημμα τέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά με τη συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Ταγκαλέγκα και εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου, του σωματείου Νέα Εστίαση και του Εργατικού Κέντρου.

Ζήτησαν την άμεση οικονομική στήριξη τους για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις τους και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας καθώς όπως υποστηρίζουν τα συνεχή lockdown και οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους έχουν οδηγήσει σε σημείο μηδέν.

Κάλεσαν την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να διεκδικήσει νέες χρηματοδοτήσεις μέσω του ΕΣΠΑ και ένα νέο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για την κάλυψη πάγιων δαπανών.

Ερώτημα για τα κριτήρια κατανομής των 25 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον αριθμό των επιχειρήσεων εστίασης που εντάχθηκαν στο πρώτο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, έθεσε ο πρόεδρος του σωματείο Νέα Εστίαση, Γιάννης Μουρτζούνης.

Από τη μεριά της η αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά δήλωσε τη συμπαράσταση της περιφέρειας στις πληττόμενες επιχειρήσεις και έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου από ενδεχόμενη κινητοποίηση που θα μπορούσε, όπως είπε, να επιβαρύνει περαιτέρω την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής.

Για τα 25 εκατ. τόνισε ότι στα τέλη Μαρτίου θα ξεκινήσει η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.

Παράλληλα και αφού χαιρέτησε τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, δήλωσε ότι θα γίνουν προσπάθειες διεκδίκησης για τη επέκταση της καταβολής των 3.000 ευρώ, όχι μόνο στις επιχειρήσεις της Τ.Κ Θεσπιέων, αλλά σε όλη τη Βοιωτία.

Στο πλευρό των επιχειρηματιών δήλωσε και ο δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας διαχωρίζοντας και αυτός τη θέση του από οποιαδήποτε συγκέντρωση. Αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων ωστόσο έκανε λόγο περί εκβιασμού.

Παράλληλα επεσήμανε ότι ο Δήμος Λεβαδέων έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο βοήθειας με τις μειώσεις τελών.

Στη σύσκεψη τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ σε γρήγορα τεστ υποβλήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες και οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης.

 

 

 

Share.

Comments are closed.