Τρίτη, 19 Ιανουαρίου

Μήνυμα δημάρχου Λεβαδέων για την Παγκόσμια ημέρα Ζώων

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο την 4η Οκτωβρίου αποτελεί αφορμή για σκέψη, αλλά κυρίως για ανάληψη δράσεων που θα προσφέρουν ασφαλή διαβίωση των ζώων και για την προστασία αυτών που απειλούνται με εξαφάνιση, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την βιοποικιλότητα του πλανήτη.

Ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία των αδέσποτων ζώων που ζουν στην περιοχή μας υλοποιεί σε συνεργασία με κτηνίατρο της πόλης  πρόγραμμα περισυλλογής, εμβολιασμού, στείρωσης και τσιπαρίσματος αυτών σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί υγιής ο πληθυσμός των αδέσποτων, αλλά και της σταδιακής μείωσης του αριθμού τους.  Επίσης, στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου Λεβαδέων αναρτώνται τα υγιή ζώα που προσφέρονται προς υιοθεσία.

Η Δημοτική Αρχή έχει ως στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των ζώων τόσο για την προστασία των ίδιων των αδέσποτων όσο και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και για αυτό θα προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία αυτοτελούς Τμήματος στο Δήμο με αποκλειστική αρμοδιότητα την προστασία τους και την προώθηση των διαδικασιών υιοθεσίας. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία και λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου και Καταφυγίου Προστασίας Ζώων Συντροφιάς ,ώστε τα αδέσποτα ζώα να απολαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα.

Είναι σαφές ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στα ζώα αποτελεί δείκτη πολιτισμού μιας κοινωνίας. Στη χώρα μας έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την προστασία των ζώων τόσο μέσω ενημερωτικών δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών όσο και νομοθετικές κυρώσεις περί κακοποίησης ζώων, αλλά ακόμη χρειάζεται να γίνουν πολλά ώστε τα ζώα να απολαμβάνουν την προστασία και το σεβασμό που τους αξίζει.”

Share.

Leave A Reply