Δευτέρα, 10 Μαΐου

Μήνυμα ΚΕΔΗΛ για την Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου και καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η ισότητα, η ισονομία, η ελευθερία και η αλληλεγγύη είναι αξίες που πρέπει να καλλιεργεί κάθε κοινωνία αποτρέποντας ακραίες συμπεριφορές, που πηγάζουν από τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία και οδηγούν σε συγκρούσεις.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) υλοποιεί από το 2016 στη Λιβαδειά το πρόγραμμα στέγασης και βοήθειας αιτούντων άσυλο και δικαιούχων διεθνούς προστασίας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, φιλοξενώντας 80 ευάλωτες οικογένειες προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Ο τρόπος φιλοξενίας και η υποδοχή τους στην πόλη αναγνωρίστηκαν πανευρωπαϊκά, καλλιεργώντας στην κοινωνία μας τις αξίες του ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, ενώ η διαφορετικότητα εμπλουτίζει την ζωή μας, τον πολιτισμό και την ιστορία μας.

Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά και αγωνίζεται για τις ανθρωπιστικές αξίες και την αλληλεγγύη των λαών.”

Share.

Leave A Reply