Πέμπτη, 15 Απριλίου

Μήνυμα Ταγκαλέγκα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μήνυμα του δήμαρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα για την Ημέρα της Γυναίκας:

Η 8η Μαρτίου είναι η επέτειος για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day).

Μια ημέρα γιορτής αλλά και μνήμης, που μας υπενθυμίζει να μην σταματάμε την μάχη ενάντια στην ανισότητα.

Η γυναίκα πέρα από μητέρα, κόρη, σύζυγος εργαζόμενη, φίλη είναι ένα σύμβολο αγώνων και διεκδικήσεων στην ιστορική πορεία κατάκτησης ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αξιοσημείωτες προσπάθειες ανά τον κόσμο για τερματισμό της ανισότητας, οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις.

Η θέση της γυναίκας σε πολλές χώρες δεν έχει εξισωθεί με αυτήν του άνδρα. Γυναίκες δεν έχουν την δυνατότητα εκπαίδευσης και εργασίας, με πολύ συχνό φαινόμενο την καταπάτηση των σεξουαλικών και των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων τους.

Ακόμα κι εκεί που η εξομοίωση των δύο φύλων έχει επέλθει σε ικανοποιητικό επίπεδο, όπως στις σύγχρονες κοινωνίες του δυτικού κόσμου, οι γυναίκες δοκιμάζονται από χειριστικές και κακοποιητικές συμπεριφορές που προκύπτουν από κατάχρηση εξουσίας σε εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους, αλλά φυσικά ακόμη και στο σπίτι τους.

Στις ίδιες χώρες του δυτικού κόσμου, παρά την γυναικεία χειραφέτηση, παρατηρούμε πως και σήμερα το γυναικείο φύλο υπο-εκπροσωπείται τόσο στους χώρους της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όσο και στους χώρους της αυτοδιοίκησης.

Γυναίκες όλου του κόσμου,

Μιλήστε, Τολμήστε, Ονειρευτείτε, Δημιουργήστε, Εκπαιδευτείτε, Οικοδομήστε, Γιορτάστε!

Χρόνια σας πολλά!

Share.

Comments are closed.