Σάββατο, 23 Ιανουαρίου

Μήνυμα υπέρ της εθελοντικής αιμοδοσίας, από τη Λιβαδειά

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών και μαθητριών από σχολεία  και αθλητικούς συλλόγους, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, στη Λιβαδειά η 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Λεβαδέων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Οι συμμετέχοντες διέσχισαν την πόλη της Λιβαδειάς ξεκινώντας από τις Πηγές της Κρύας έως την Πλατεία Συνοικισμού και επέστρεψαν, στην Κρύα μεταδίδοντας το μήνυμα για την προώθηση και ανάπτυξη δύο πανανθρώπινων αξιών ζωής, την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά ιστών και οργάνων σώματος.

Μαζί με τους συμμετέχοντες λαμπαδηδρόμους σε όλη τη διαδρομή ήταν και ο Δήμαρχος Λεβαδέων  Ιωάννης Ταγκαλέγκας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος ως χειρουργός ιατρός για την ανάγκη ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να στείλει το μήνυμα ότι ο Δήμος Λεβαδέων στέκεται πάντα αρωγός στις εκδηλώσεις φορέων και συλλόγων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα εθελοντισμού.

Πρώτοι λαμπαδηδρόμοι της “Φλόγας της Αγάπης” ήταν οι αθλητές των Special Olympics Hellas Λιβαδειάς δίνοντας και αυτοί το μήνυμά τους για την πολύτιμη αξία του εθελοντισμού.

Στην επιστροφή τους στις Πηγές της Κρύας, τόσο οι λαμπαδηδρόμοι όσο και οι συμμετέχοντες πολίτες απόλαυσαν τους μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς σε μια παράσταση μουσικής και τραγουδιού.

Σημαντική ήταν η συμβολή της ιατρού – αιματολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς  Αργυρώς Γερασίμου, η οποία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, τα χαμηλά αποθέματα αίματος που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας και τους προέτρεψε να προσφέρουν ένα δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, αφού χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό υπογραμμίζοντας την ανάγκη της εθελοντικής αιμοδοσίας και απένειμε αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες.

Στη λαμπαδηδρομία συμμετείχαν το 2ο, 3ο, 4ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, το 1ο και 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, το Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς, οι αθλητές των Special Olympics Hellas Λιβαδειάς, ο Αθλητικός Κολυμβητικός Σύλλογος Λιβαδειάς, ο Αθλητικοί Συλλόγοι “Διόσκουροι”, “Αθλητικό Σύλλογο Λιβαδειάς Μπιακής Team”, “Dragons Club” και οι ποδηλάτες συνοδοί.

Share.

Leave A Reply