Κυριακή, 18 Απριλίου

“Μοναχική” κατάθεση στεφάνων από δημάρχους

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρωτόγνωρος ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου, που εν μέσω κορονοϊού, γιορτάζεται με λιτό τρόπο, καθώς έχουν απαγορευτεί όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι δοξολογίες στους ιερούς ναούς.

Από το ναό της Ευαγγελίστριας στη Λιβαδειά, ο μητροπολίτης Θ&Λ, Γεώργιος, σε ραδιοφωνική μετάδοση, από το ΣΕΙΡΙΟ fm, έστειλε τα χρόνια του πολλά ενώ στις 10.30 ήχησαν χαρούμενα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης.

Στο μήνυμα του ο κ. Γεώργιος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

“Τούτη τη δύσκολη ώρα η Εκκλησία μας έδωσε και δίνει το καλό παράδειγμα και αγκαλιάζει με στοργική μέριμνα όχι μόνο το ποίμνιό της, αλλά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν στην πατρίδα μας.

Με υψηλό αίσθημα ποιμαντικής και κοινωνικής ευθύνης η Τοπική μας Εκκλησία, και γενικά η Εκκλησία της Ελλάδος, συνεργάζεται με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της πολιτείας, υιοθετώντας όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την εμπόδιση διασποράς του θανατηφόρου ιού.

Από τη θέση αυτή χαιρετίζω εγκάρδια και ευχαριστώ ολόθερμα και ευλογώ ως Επίσκοπος όλους τους ηρωϊκούς αγωνιστές αυτού του ακήρυκτου πολέμου, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλους τους επαγγελματίες υγείας, που δίνουν τη μάχη για την προάσπιση του μεγάλου αγαθού της ζωής για τη σωτηρία των συνανθρώπων μας”.

Είμαστε τοπικά απομονωμένοι, αλλά όχι ψυχικά αποξενωμένοι. Μένουμε αναγκαστικά στο σπίτι, αλλά συναντιόμαστε νοερά και πνευματικά με την προσευχή.

Χρόνια πολλά ευλογημένα και δημιουργικά. Η Παναγία βοήθειά μας. Καλή δύναμη, μην απελπίζεστε! Προφυλάξτε τους εαυτούς σας, όπως μας προτρέπουν οι ειδικοί. Κρατήστε την ειρήνη και την αισιοδοξία στις ψυχές σας.

Εύχομαι του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και τέτοια ημέρα να συναντηθούμε με πνευματική χαρά σ’ αυτόν τον ευλογημένο και αγαπημένο χώρο για να εορτάσουμε.”

Μετά τη δοξολογία ο Μητροπολίτης  έψαλε τρισάγιο στο μνημείο των Ηρώων, μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, για τους αγωνιστές της Επανάστασης και έχοντας δίπλα του το δήμαρχο Λεβαδεών Γιάννη Ταγκαλέγκα κατέθεσε ένα μικρό λουλούδι.

“Άδεια από τη σημαία” πήραν σήμερα, δήμαρχοι της Βοιωτίας και κατέθεσαν στεφάνι σε μνημεία ηρώων του 1821.

Στο Ηρώο της Αλιάρτου, εν ονόματι όλων των Δημοτών του Δήμου Αλιάρτου -Θεσπιέων, με ιδιαίτερη συγκίνηση, όπως είπε, μέσω fb, κατέθεσε στεφάνι ο δήμαρχος Αλιάρτου- Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης.
“Το μήνυμα της ΕΛΠΙΔΑΣ και της ΣΩΤΗΡΙΑΣ που δίνει η Θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και το μήνυμα του ΑΓΩΝΑ για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που δίνει η Εθνική Γιορτή, είναι ακριβώς η ΕΠΙΘΥΜΙΑ και το ΚΑΘΗΚΟΝ όλων μας ειδικά αυτό τον καιρό” τονίζει στο μήνυμα του.

Στο άγαλμα του αρχιστράτηγου της Ρούμελης Γ. Καραϊσκάκη, στην Αράχωβα, κατέθεσε στεφάνι ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας , Γιάννης Σταθάς ευχόμενος “Χρόνια Πολλά Ελλάδα, με ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ θα βγούμε ΝΙΚΗΤΈΣ πάλι..!!!”. Τη σχετική ανάρτηση έκανε μέσω fb.

Στο γραπτό μήνυμα του ο Γιάννης Σταθάς τόνισε:

Σήμερα, 199 χρόνια μετά την επανάσταση, καλείται ο ελληνικός λαός, ενωμένος με αλληλεγγύη να βγει νικητής για άλλη φορά.

Ζήτω η 25η Μαρτίου.

Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους μας.

Share.

Leave A Reply