Σάββατο, 10 Απριλίου

Μουλκιώτης: “έλλειμα 4 δις ευρώ στον ΕΛΓΑ άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τη διακυβέρνηση της ΝΔ, την περίοδο 2004-2009, έβαλε στο στόχαστρο του ο βουλευτής Βοιωτίας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης, τοποθετούμενος στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με την τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  για τη ρύθμιση θεμάτων του ΕΛΓΑ σχετικά με τις αποζημιώσεις από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του «Ιανού».

Στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής τόνισε εξ’ αρχής ότι ο εκτροχιασμός της χώρας είναι αιτία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004 – 2009 και της διόγκωσης των ελλειμμάτων, υπενθυμίζοντας ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το 2009, μόνο από τον ΕΛΓΑ παρέλαβε έλλειμμα 4 δις ευρώ.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι χωρίς άμεση επιχορήγηση  για τα έτη 2018, 2019 και 2021, ο ΕΛΓΑ, μετά την χορήγηση των αποζημιώσεων για τον «Ιανό», δεν θα μπορέσει να καταβάλει τις αποζημιώσεις για ζημιές σε παραγωγούς που έχουν προκληθεί  πριν ή και ενδεχόμενα μετά, αφού θα εξαντληθεί ο προϋπολογισμός του.

Τέλος, ανέφερε ότι η παράταση προθεσμιών για τη λειτουργία Αγροτικών Συνεταιρισμών είναι αναγκαία, αλλά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οφείλει να σταματήσει τον «καταιγισμό» παρατάσεων αλλά και αποσπασματικών διατάξεων και νομοσχεδίων. Αντιθέτως, οφείλει, επιτέλους, να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Share.

Comments are closed.