Κυριακή, 7 Μαρτίου

“Μύλος” το ΚΙΝΑΛ στη Βοιωτία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κ. Σωτηρόπουλος: “Φώφη άλλαξε ρότα, διαφορετικά ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα..”

Η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων βουλευτών του ΚΙΝΑΛ στη Βοιωτία προκάλεσε τριγμούς και εσωκομματικά μαχαιρώματα.

Η ανάρτηση στο f/c του  δημοτικού συμβούλου Λεβαδέων και νέου περιφερειακού συμβούλου Στερεάς Ελλάδας, με την παράταξη Μπατζελή, Κώστα Σωτηρόπουλου  ο οποίος κατήγγειλε έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών και  επιλογές “ανεπάγγελτων” άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, με μακρόχρονη αυτοδιοικητική εμπειρία, φωτογραφίζει συγκεκριμένα πρόσωπα και καλεί την πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά “να αλλάξει ρότα” .

Η ανάρτηση προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στην Χαρίλαου Τρικούπη και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπήρξε   σειρά τηλεφωνημάτων προς τον κ. Σωτηρόπουλο για να την  κατεβάσει.

Το κλίμα έχει βαρύνει και με την επιλογή της Γιάννας Νταντούμη, που συμμετέχει πλέον στο ψηφοδέλτιο, καθώς κύκλοι προσπάθησαν, μέχρι την τελευταία στιγμή να την αποτρέψουν.

Διαβάστε τι έγραψε ο Κ. Σωτηρόπουλος:  

Δε πάνε πολλά χρόνια από τότε που το ΠΑΣΟΚ επέλεγε τους υποψηφίους Δημάρχους αλλά και μέρος του εθνικού ψηφοδελτίου του με προκριματικές εσωκομματικές εκλογές.
Σήμερα, στον ολοένα συρρικνούμενο – από την έλλειψη δημοκρατικών & συμμετοχικών διαδικασιών – απόγονο του ΠΑΣΟΚ, στελέχη που στερούνται βασικών χαρακτηριστικών, διεκδικούν θέσεις ευθύνης/διοίκησης κι ορίζουν το κομματικό γίγνεσθαι του νομού!

Τελικά, η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ έχει αποφασίσει να πορευθεί με αυτούς; Θέλει ανθρώπους της αγοράς ή ανεπάγγελτους κομματικούς; Θέλει συντρόφους ή χειροκροτητές; Πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται την εσωκομματική, αλλά και την εν γένει δημοκρατία; Πώς άραγε συμβαίνει και περιστοιχίζεται επί το πλείστον από μία νομενκλατούρα, αποτελούμενη από ασήμαντους κλακαδόρους και επευφημούντες; Πώς μπορεί να επιτρέπει άνεργοι κομματικοί, να πανηγυρίζουν για δήθεν “κοψίματα” στελεχών με μακροχρόνιο αυτοδιοικητικό κύκλο; Από πού αντλούν αυτή τη δύναμη, ενώ δεν έχουν εκλεγεί ούτε σε ψηφοδέλτιο Τοπικής Κοινότητας;

Φώφη άλλαξε ρότα, διαφορετικά ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα..

Share.

Leave A Reply