Κυριακή, 7 Μαρτίου

Ν. Θηβαίος: τηλεοπτικό σήμα σε όλη τη Βοιωτία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης διορθώνεται επιτέλους η αδικία που αφορούσε περίπου 411.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση στο εγχώριο τηλεοπτικό προϊόν ως κάτοικοι δύσβατων και απομακρυσμένων περιοχών” αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος.

Παράλληλα επισημαίνει ότι “Με το παρόν σχέδιο νόμου επιτυγχάνεται η οριστική επίλυση του ζητήματος και παίρνει τέλος το καθεστώς της ανισότητας μεταξύ των πολιτών της χώρας και των γεωγραφικών τμημάτων αυτής. Παράλληλα, παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητα να ασκήσουν ακώλυτα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους στην επικοινωνία και στην πληροφόρηση, µέσω της εξασφάλισης της πρόσβασής τους στα προγράμματα τουλάχιστον των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας”.

Ταυτόχρονα για την  αγορά του σχετικού εξοπλισμού, θα χορηγηθεί εφάπαξ βοήθημα 110 ευρώ, σε κάθε νοικοκυριό, που δεν πιάνει επίγειο τηλεοπτικό σήμα.

Στη Βοιωτία το νομοσχέδιο αφορά μεταξύ άλλων κατοίκους των περιοχών Σκροπονέρια, Αντίκυρα, Αγία Σωτήρα, Αράχοβα, Καλύβια Λιβαδίου Αραχόβης, Ζεμενό Αραχόβης, Σταθμός Δαυλείας, Στείρι, Μονή Οσίου Λουκά, Νεοχώρι, Μουρίκι, Πλατανάκια, Δομβραίνα, Ξηρονομή, Θίσβη, Παραλία, Άγιος Νικόλαος, Όρμος Αγίου Ιωάννου, Ζελίτσα, Κυριάκιον, Άγιος Αθανάσιος, Ελικώνας, Παραλία Λιβαδόστρα, Καλαμάκι, Θούριον, Προφήτης Ηλίας.

Share.

Leave A Reply