Τετάρτη, 21 Απριλίου

Νέα δυναμική κινητοποίηση στην Αρβανίτσα

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Δυναμική ήταν και σήμερα η κινητοποίηση των κατοίκων του Κυριακίου, που αντιδρούν στην επέκταση του αιολικού πάρκου που βρίσκεται στη θέση Σταυρός.
Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί, στην περιοχή, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ζητώντας την ακύρωση της επέκτασης και την αποχώρηση των μηχανημάτων που μεταφέρθηκαν τη νύχτα στην κορυφή του Ελικώνα.
Στο σημείο της διαμαρτυρίας βρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Καλογρηάς και Μιχάλης Σαγιάννης, ο δήμαρχος ΔΑΑ Γιάννης Σταθάς και εκπρόσωπου συλλογικοτήτων της περιοχής.
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα έντονο και από το γεγονός ότι ο επενδυτής αθέτησε το 48ωρο μορατόριουμ που είχε συμφωνηθεί, το πρωί της Τρίτης, με το δήμαρχο Λεβαδέων προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο, στη χθεσινή του συνεδρίαση, να εξετάσει το ενδεχόμενο δικαστικής προσφυγής.
Σχολιάζοντας την παραβίαση της συμφωνίας, στο ΣΕΙΡΙΟ fm, ο δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας τόνισε ότι ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι δεν υπάρχουν τα νομικά εργαλεία για την ακύρωση της συγκεκριμένης επένδυσης.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ στο Δήμο, καθώς ήδη έχουν κατατεθεί στη ΡΑΕ 53 νέες αιτήσεις αδειοδότησης.
Το θέμα θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το προσεχές διάστημα.
Share.

Comments are closed.