Τρίτη, 19 Ιανουαρίου

Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επτά νέα κρούσματα και μία σειρά προληπτικών μέτρων ανακοίνωσε ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας για τον νέο κορονοϊό.

Όπως είπε, έξι από τα επτά συνδέονται με προηγούμενα κρούσματα του Covid-19, τα οποία συνολικά ανέρχονται στα 73, ενώ για το ένα η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Τα νέα μέτρα αποφασίστηκαν σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα μέτρα, που ισχύουν από αύριο (Δευτέρα, 9 Μαρτίου) και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους, αφορούν:

  • Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες
  • Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για 4 εβδομάδες
  • Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες
  • Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για τις επόμενες 2 εβδομάδες

Αναφορικά με τις εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας κάθε βαθμίδας που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση των επαφών που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ.

Όσον αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού, η πρώτη δέσμη θα ανακοινωθεί αύριο, στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, από κοινού από τα υπουργεία ΟικονομικώνΑνάπτυξης και Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δέσμη θα περιλαμβάνεται η αναστολή υποχρέωσης πληρωμής ΦΠΑασφαλιστικών εισφορών κ.α., για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους τρεις νομούς της χώρας που έχουν πληγεί κυρίως από τον ιό. Επίσης, η κυβέρνηση συλλέγει παράλληλα προτάσεις και αιτήματα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων εν όψει του Eurogroup της 16ης Μαρτίου και των μέτρων που θα αποφασιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αίτημα πολλών κρατών- μελών της Ευρωζώνης είναι η εξαίρεση των έκτακτων δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορονοϊό.

Share.

Leave A Reply