Παρασκευή, 16 Απριλίου

Νέα επίθεση στη δημοτική αρχή Λεβαδέων από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τη στάση της δημοτικής αρχής Λεβαδέων, στο θέμα της καταβολής 13ου-14ου μισθού στους εργαζόμενους του Δήμου, καταγγέλει , για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς,  καθώς ούτε και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε το θέμα.

Παρότι υπήρχε σχετική δέσμευση του προέδρου του Δ.Σ,  Γιάννη Δημητρόπουλου, υπαναχώρησε επικαλούμενους διαδικαστικούς λόγους. Σημειώνεται, ότι λόγω ασθένειας, απουσίαζε από τη συνεδρίαση η δήμαρχος, Γιώτα Πούλου.

Η πρόταση για συζήτηση και απόφαση επί του θέματος, που κατέθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Μπούρας, τέθηκε σε ψηφοφορία και καταψηφίστηκε από τους δ.σ της πλειοψηφίας, παρότι αρκετοί στις τοποθετήσεις τους τάχθηκαν υπέρ των εργαζομένων. Το θέμα παραπέμφθηκε στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ήταν ιδιαίτερα υψηλοί και σήμερα ο Σύλλογος επανήλθε με νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Λεβαδέων (28-11-2018 ), γίναμε ακόμη μια φορά μάρτυρες της αντίληψης που έχει η δημοτική αρχή για τον τρόπο αντιμετώπισης των εργαζομένων και των αιτημάτων τους.

Δεν φτάνει που δεν εισήγαγε ως θέμα στην ημερήσια διάταξη – συνεδρίαση το αίτημα – πρόταση του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς, σύμφωνα με την οποία καλούμε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να ψηφίσουν υπέρ της καταβολής του 13ου – 14ου μισθού σε όλους τους εργαζόμενους και υπέρ της μη άσκησης ένδικων μέσων/ έφεσης κατά ουδεμιάς απόφασης που θα εκδοθεί και θα δικαιώνει τους εργαζόμενους , όπως δημόσια είχε δεσμευθεί σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο μετά από παρέμβαση του Συλλόγου, αλλά αρνήθηκε ακόμα και να συζητηθεί  το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, παρότι τέθηκε εμφατικά από τον πρόεδρο του Συλλόγου και  παρά την υποστήριξη από όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας στο αίτημα του Συλλόγου εργαζομένων.

Για την ιστορία το ζήτημα τέθηκε σε ψηφοφορία όπου όλοι οι παρόντες επικεφαλής και  σύμβουλοι της μειοψηφίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί (κ.κ.  Νταντούμη και Παπαθανασίου) και από την πλευρά της πλειοψηφίας ο κ. Διαμαντόπουλος ψήφισαν υπέρ του να συζητηθεί το αίτημα του Συλλόγου , ενώ όλοι οι παρόντες σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν κατά.

Ως Σύλλογος εργαζομένων δεν θα σταματήσουμε ποτέ να διεκδικούμε για τους συναδέλφους μας όσα δικαιούνται, χωρίς κανένα φόβο και δισταγμό.

Καλούμε για μια ακόμα φορά τη δημοτική πλειοψηφία να πάρει επιτέλους ξεκάθαρη θέση και να σταματήσει να εμπαίζει τους εργαζόμενους.

 

Share.

Leave A Reply