Τετάρτη, 14 Απριλίου

Νέα παρέμβαση Μουλκιώτη για δάνεια αγροτών μετά την απραξία της Κυβέρνησης

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά την άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να απαντήσει στη Βουλή στην από 17 Νοεμβρίου 2020 σε σχετική ερώτηση του ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, επανακατέθεσε ερώτηση που συνυπογράφουν βουλευτές του Κινήματος, με την οποία ζητά να βρεθεί άμεσα λύση για τη δυνατότητα ρύθμισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των αγροτών και των υποθηκών που τα συνοδεύουν αλλά και να αποκτήσουν στοιχειώδη πρόσβαση σε καλλιεργητικά δάνεια ώστε να έχουν τη δυνατότητα συνέχισης της παραγωγικής τους δραστηριότητας.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι πολλοί αγρότες, εξ αιτίας της δεσπόζουσας θέσης ορισμένων αγοραστών, αναγκάζονταν να πωλούν τα προϊόντα τους κάτω του κόστους και επομένως δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν τα καλλιεργητικά δάνεια και τα δάνεια για τις επενδύσεις που προέβησαν. Την κατάσταση επιδείνωσε η οικονομική κρίση, ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τις παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων, καθώς επίσης και η κυβερνητική απόφαση να ανασταλεί (ξανά) μονομερώς για 75 ημέρες η πληρωμή των επιταγών και για τα αγροτικά προϊόντα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει άμεσα τη δυνατότητα ρύθμισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των αγροτών και των υποθηκών που τα συνοδεύουν. Επιπλέον, ερωτάται πώς θα συνεχίσουν οι αγρότες την παραγωγική τους δραστηριότητα και με ποια μέτρα θα δοθεί η δυνατότητα της δεύτερης ευκαιρίας και στους αγρότες, ώστε να διατηρήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους, μέσα στην κρίση της πανδημίας.

Share.

Comments are closed.