Κυριακή, 24 Ιανουαρίου

Νέες δράσεις για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με δελτίο τύπου η περιφερειακή αρχή Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία.

Συγκεκριμένα τονίζει ότι εγκρίθηκαν νέες συμβάσεις με αντικείμενο το ανθρώπινο δυναμικό, τα τεχνικά έργα και το περιβάλλον.Επίσης αποφάσισε να προβεί σε επιλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Περαιτέρω, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση και υλοποίηση σειράς σημαντικών τεχνικών έργων μέσω του Προγράμματος  Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως ενδεικτικά:

  • Η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας.
  • Η διαπλάτυνση της γέφυρας στη θέση «Βρύση» Τανάγρας.
  • Η αποκατάσταση των βλαβών και νέες ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καρπενησίου.
  • Το έργο συντήρησης και αναβάθμισης των παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας.

Ακόμη, πάρθηκαν αποφάσεις απαραίτητες για την έναρξη λειτουργίας του  Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος για την τσιμεντοβιομηχανία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης:  «Το Περιφερειακό μας Συμβούλιο συνεχίζει να δίνει με πλατιά συναινετικές αποφάσεις το «πράσινο φως» σε δράσεις και έργα χρήσιμα, που θα συμβάλλουν στην βελτίωση των υπηρεσιών, των υποδομών και εν τέλει της ποιότητας ζωής μας. Προχωράμε, λοιπόν. Γρήγορα, μεθοδικά, ομαδικά!».

 

Share.

Leave A Reply