Τρίτη, 26 Ιανουαρίου

Ο Αλέκος Μητάς πρόεδρος του Δ.Σ Λεβαδέων-συναινετικές οι δημαιρεσίες

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ένα  άκρως συναινετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκλογή  του διαπαραταξιακού προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, το πρωί της Κυριακής.

Προεδρεύοντος του Θανάση Καλογρηά, ως πρώτου σε ψήφους δημοτικού συμβούλου, ξεκίνησε η διαδικασία ανάδειξης του προεδρείου.

Πρόεδρος, με δίχρονη θητεία,  εξελέγη ο Αλέκος Μητάς, ο οποίος έλαβε 26 ψήφους επί 32 παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Λουκάς Αλεξίου, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης, Νώντας Κοτσικώνας  επανέλαβε την πάγια και διαχρονική στάση του συνδυασμού για αποχή από την συγκεκριμένη ψηφοφορία, με το σκεπτικό ότι η θέση, κυρίως του πρόεδρου είναι πολίτικη, καθώς αποτελεί το “δεξί χέρι” του δημάρχου.

Στη θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ εξελέγη, από την παράταξη της Γιώτας Πούλου, ο Κωνσταντίνος Γαλανός και του γραμματέα, η Νάνσυ Χέβα, από το συνδυασμό του Δημήτρη Καραμάνη.

Έλαβαν και οι δύο από 26 ψήφους.

Ο νέος πρόεδρος αφού ευχαρίστησε για την ευρεία αποδοχή, δεσμεύθηκε ότι θα είναι το “δεξί χέρι όλου του Δ.Σ”, στην κοινή προσπάθεια όλων για το καλό του Δήμου.

Δημιουργική θητεία του ευχήθηκε η κ. Πούλου και δεσμεύθηκε για μια εποικοδομητική και παραγωγική αντιπολίτευση από πλευράς της παράταξης της.

Τη διασφάλιση της ποιότητας των διαδικασιών του Δ.Σ ζήτησε ο Δ. Καραμάνης και την αποφυγή προσωπικών επιθέσεων.

Στη συνέχεια το Δ.Σ προχώρησε στην εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

 

Share.

Leave A Reply