Παρασκευή, 14 Μαΐου

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Θήβα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Θήβα ο εορτασμός της εθνικής επετείου της “25ης  Μαρτίου του 1821”.

Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας. Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των στεφάνων, με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας και τη Φιλαρμονική του Δήμου Θηβαίων.

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Πινδάρου τμημάτων μαθητών, συλλόγων, του Στρατού και της Αεροπορίας.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας,  πραγματοποιήθηκε  η επετειακή εκδήλωση του Δήμου Θηβαίων και του Συνδέσμου Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας “ Ο Ιερός Λόχος”, με ομιλητή τον  Καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόριο Φιλ. Κωσταρά με θέμα: « Σπονδή στο Αθάνατο 21». Την εκδήλωση πλαισίωσαν χορευτικά τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων Θήβας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου μίλησε για τον ηρωισμό των προγόνων μας και το αγαθό της ελευθερίας ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής. Με αφορμή και τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία σε όλους τους πολίτες.

 

 

Share.

Leave A Reply