Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου, ομιλία με θέμα «Λυκοχώρι: Ελάτε να μάθουμε τον τόπο που πατάμε».
Η Λυκοχωρίτισσα συγγραφέας Γιάννα Βαρουξή-Μπαδύλα μάγεψε το κοινό και ζωντάνεψε μνήμες.
Μέσα από τη δική της ματιά, παρουσιάστηκε ένα ταξίδι στο χρόνο, στη θεμελίωση των πρώτων κατοικιών του Λυκοχωρίου και τον τρόπο ζωής, τόσο των πρώτων γενεών Λυκοχωριτών, όσο και των μετέπειτα γενεών.
Οι γκραβούρες περιηγητών από τη συλλογή του Λουκά Γερούλια, συνέβαλαν στην οπτικοποίηση των γεωγραφικών και χωροταξικών περιγραφών της συγγραφέως.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοχωριτών, θεωρώντας χρέος του να ευχαριστήσει θερμά για το πολιτιστικό της έργο την κ. Βαρουξή-Μπαδύλα της απένειμε τιμητική πλακέτα και συμβολικά δώρα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος, Δημήτρης Καραμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Γιώργος Ντασιώτης, η βουλευτής Γιώτα Πούλου, αιρετοί και αρκετοί εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων.
