Τρίτη, 26 Ιανουαρίου

Όχι σε HOT SPOT στο Δ. Ορχομενού

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης το Δημοτικό Συμβούλιο Ορχομενού με αφορμή τις ανεπίσημες πληροφορίες περί  δημιουργίας hot spot στην περιοχή του Κάστρου.

Με ομόφωνη απόφαση  τάχθηκαν κατά της δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων όχι μόνο στα όρια του Δήμου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, συγκεκριμένα στη διασταύρωση του Άι Γιάννη.

Όπως δήλωσε το πρωί, στο ΣΕΙΡΙΟ fm, η δήμαρχος Βούλα Καράλη θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση κοινού μετώπου με τους δημάρχους των όμορων δήμων προκειμένου να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο καθώς η Βοιωτία έχει τηρήσει την αναλογικότητα στην κατανομή των προσφύγων. Άμεσα θα επιδιωχθεί συνάντηση και με τους βουλευτές του νομού.

Η κ. Καράλη τάχθηκε κατά των αντιπαραθέσεων μεταξύ των δήμων, έκανε λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις στη λήψη των αποφάσεων από την κυβέρνηση και επεσήμανε ότι η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας γνωρίζει αλλά δεν είναι αυτή που παίρνει τις αποφάσεις. Εξέφρασε δε την επιθυμία να κληθεί ο Δήμος Ορχομενού όταν γίνει η ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ Λεβαδέων για το προσφυγικό.

Δήλωσε επίσης ότι παρότι είχαν προσκληθεί στο Δ.Σ Ορχομενού η Περιφέρεια, ο Δήμος Λεβαδέων και οι βουλευτές, δεν προσήλθαν (επιστολή είχε στείλει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης).

 

 

 

Share.

Leave A Reply