Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου

Όχι στην κατάργηση της ΔΕΠΟΔΑΛ και στην άτακτη εγκατάσταση προσφύγων στο Κυριάκι

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τους τρόπους αντίδρασης απέναντι στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για συγχώνευση της ΔΕΠΟΔΑΛ(Διαδημοτική επιχείρηση διαχείρισης απορριμμάτων) με τον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας θα πρέπει να ορίσουν το Δ.Σ της ΔΕΠΟΔΑΛ και το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων.

Σε μια πρώτη ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας, στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη, τόνισε ότι ο ίδιος θα ακολουθήσει την απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ για αυτόνομη πορεία της ΔΕΠΟΔΑΛ, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι δήμοι Ορχομενού και Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.

Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει το Δ.Σ της ΔΕΠΟΔΑΛ και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για απαράδεκτη και αυθαίρετη πράξη της Αποκεντρωμένης έκανε λόγο η πρώην δήμαρχος Γιώτα Πούλου και πρότεινε να γίνει προσφυγή κατά της απόφασης. Υπέρ της αυτονομίας της ΔΕΠΟΔΑΛ τάχθηκε και ο Πέτρος Αρκουμάνης ενώ ο Δημήτρης Καραμάνης ζήτησε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ και εξέταση όλων των παραμέτρων ούτως ώστε να αποφασιστεί τι είναι πιο συμφέρον για το Δήμο.

Το δεύτερο σημαντικό θέμα, για το οποίο ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν η εγκατάσταση προσφύγων, το ερχόμενο Σάββατο,  σε ενοικιαζόμενους ξενώνες στο Κυριάκι. Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών πάρθηκε ερήμην του Δήμου Λεβαδέων.

“Η Λιβαδειά έχει κάνει το χρέος της και θα το ξανακάνει αλλά, με προϋποθέσεις” τόνισε στην τοποθέτηση του ο Γιάννης Ταγκαλέγκας. Την Παρασκευή θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στο Υπ. Εσωτερικών και την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το προσφυγικό.

Να μην γίνει δεκτή άτακτη εγκατάσταση προσφύγων ήταν το μήνυμα που εστάλη και από όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δ.Σ.

 

 

 

Share.

Leave A Reply