Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των δήμων

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε συνεχή αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς, με αφορμή την ψήφιση αιφνίδιας  τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Εν μέσω των κινητοποιήσεων ( 05-03-2020 )  των εργαζομένων ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας υπουργείου εσωτερικών και άλλες διατάξεις», που βρίσκεται προς ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής, η κυβέρνηση κατά παραγγελία των δημάρχων που την στηρίζουν, των επιχειρηματικών ομίλων και των εργολάβων, κατέθεσε αιφνίδια τροπολογία που υπεραπλουστεύει ακόμη περισσότερο την διαδικασία ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.
Θέλοντας να παρακάμψει και την όποια δημόσια συζήτηση που μπορεί να γίνεται στα Δημοτικά Συμβούλια και κυρίως το γεγονός ότι η πλειονότητα των Δημοτικών Αρχών, δεν διαθέτουν την απαραίτητη πλειοψηφία, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, η αρμοδιότητα «…για την εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού…» «…μεταφέρεται για λόγους ευελιξίας και ταχύτητας των διαδικασιών στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου…» όπου διαθέτουν όλες οι Δημοτικές Αρχές και οι Δήμαρχοι την πλειοψηφία. Είναι ξεκάθαρο και στον πλέον αδαή ότι όλες οι υπηρεσίες, και όχι μόνο η καθαριότητα, συρρικνώνονται, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν γίνονται, ενώ βασικές αρμοδιότητες περνάνε σε Ανώνυμες Εταιρίες και σε ιδιώτες. Όσο συνεχίζεται αυτή πολιτική και εμείς τους αφήνουμε ανενόχλητους, η ζωή μας θα χειροτερεύει, η εργασία μας θα υπονομεύεται και το «μάρμαρο» θα το πληρώσουμε και εμείς και οι δημότες που θα δουν να αυξάνονται τα ανταποδοτικά τέλη.
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς καλεί το τριτοβάθμιο όργανο ( ΑΔΕΔΥ ), το δευτεροβάθμιο ( ΠΟΕ – ΟΤΑ ), όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία –συλλόγους και κυρίως τα μέλη του, σε ανένδοτο αγώνα ώστε να μην περάσει το πλιάτσικο που επιχειρείται και να παραμείνουν όλες οι υπηρεσίες σε Δημόσιο έλεγχο.

Share.

Leave A Reply